woensdag 7 oktober 2015

We're living in a German-dominated Europe of Disharmony - UKIP Leader Nigel Farage


Update: Zie ook Merkel en Hollande: 'Nationalisme is superkudt'

Muslims in Europe


De nalatenschap van het Assad-regime

In het westen evenals een groot gedeelte van de Arabische wereld wordt Bashar al-Assad afgeschilderd als een gewetenloze dictator. Vrijwel niemand lijkt stil te staan bij de beweegredenen van de Syrische president. Wat slechts weinigen weten is dat Assad een aanzienlijke steun geniet van zowel zijn Alawitische volk als andere minderheidsgroepen. De Alawieten en andere minderheden hebben weinig keus; mochten de Syrische rebellen en de islamitische terreurgroepen de oorlog winnen, dan is hun doodvonnis getekend. Het zou het startsein zijn voor grootschalige etnische zuiveringen en zelfs genocide.
 

Het Franse Mandaat
 
Enkele jaren geleden publiceerde de Israëlische wetenschapper Mordechai Kedar een interessant artikel. Kedar is in het bezit van een brief uit 1936 die geschreven was door Suleiman al-Assad; de grootvader van de huidige president Assad. Het document was gericht aan Leon Blum, de toenmalige premier van Frankrijk. Syrië maakte toentertijd deel uit van het zogenaamde Franse Mandaat, dat ook Libanon omvatte. Tot en met 1946 zouden er Franse troepen in het gebied gestationeerd blijven.

Lees verder op Curiales

Daniel Pipes explains "the Obama doctrine" on foreign policy


Citaat van de week

We weten door pijnlijke ervaring dat vrijheid nooit vrijwillig wordt opgegeven door de onderdrukker, ze moet worden geëist door de onderdrukten.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed."

Dominee Martin Luther King

Bron: Brief vanuit Birmingham Jail, 16 april 1963