dinsdag 2 juni 2015

Zwarte dag. Precies 10 jaar geleden werd de stem van het volk gesmoord.

Door Joost Niemöller

Precies tien jaar geleden sprak de Nederlandse bevolking zich massaal uit tegen de Europese Grondwet. Dat was een waterscheiding, en iets wat de bestuurselite niet aan zag komen. Het was hoe dan ook enorm nieuws.

We weten wat het gevolg was: We kregen het Verdrag van Lissabon  en dat was ongeveer hetzelfde, maar een referendum vond de Nederlandse politiek maar eventjes niet nodig. Daar hadden ze namelijk slechte ervaringen mee.

Laurens Jan Brinkhorst van D66 had gewaarschuwd dat het licht uit zou gaan als Nederland tegenstemde. Nu, dat bleek mee te vallen. De les voor Brinkhorst was dat het de domme Nederlandse bevolking beter uitgelegd moest worden. Oké, beter uitleggen en dan misschien een referendum? Nou nee, dat vonden ze bij D66 bij nader inzien helemaal geen goed idee. D66 was ook tegen het voorstel van het Burgerforum EU voor het invoeren van een referendum bij machtsoverdracht van Haagse wetgeving naar Brusselse. Hun afkeer was totaal. D66, u weet wel, die partij die ooit opgericht was voor meer democratie.

Lees verder op: De nieuwe realist

Martin Bosma: ‘Kijk naar lot Afrikaners: dit staat u te wachten’

Nieuw boek: 'Minderheid in eigen land'
2015-05-28


Het is een hele exercitie die Martin Bosma opbouwt in zijn nieuwe boek Minderheid in eigen land, dat vandaag wordt gepresenteerd. Aan de hand van het lot van de ‘Afrikaners (oftewel de Boeren)’ in Zuid-Afrika voorspelt het Tweede Kamer-lid voor de PVV hoe het de autochtone Nederlanders zal vergaan.
‘Progressieven laten graag het resultaat van hun eigen idealisme achter zich’
Die toekomst ziet er in zijn ogen somber uit. Onder druk van de massa-immigratie en de demografische ontwikkelingen zal in Nederland een islamitische meerderheid ontstaan, schrijft Bosma, die zonder twijfel de Economisch Succesvolle Minderheid – de niet-islamitische autochtonen – het leven zuur zal maken.

Ontnemen van burgerrechten

Geweld, confiscaties, racisme, het ontnemen van burgerrechten: zo is het de Boeren vergaan, zo vergaat het talloze andere succesvolle minderheden elders ter wereld en dit zal de ‘Europese bevolking van Nederland’ ook overkomen.

De recente, hoog oplopende discussies rond Zwarte Piet en de viering van het Kerstfeest of Pasen, het voetballen met 4 mei kransen, de agressieve reacties op elke islam-kritiek, de opleving van de Jodenhaat: we staan volgens Bosma nog maar aan het begin. “Zullen onze nieuwkomers wel enig begrip hebben voor onze cultuur, onze symbolen, onze lieux de mémoire? Natuurlijk niet. ‘Hamas, Hamas, Joden aan het gas,’ zingen ze al.”
Herauten van het multiculturalisme

Wat doen in die situatie de herauten van het multiculturalisme? Bosma noemt ze in zijn boek met kennelijk genoegen: mensen als Ed van Thijn, Freek de Jonge, Doekle Terpstra, Femke Halsema en anderen, zijn geliefde tegenstanders. Kijk niet raar op als juist zij, die vertegenwoordigers van een succesvolle elite, met voldoende geld en mogelijkheden, tegen die tijd het land zullen verlaten, suggereert de auteur. Net als hun kinderen de zwarte scholen mijden, die plekken die een triest uitvloeisel zijn van de politieke voorkeur en de daden van hun ouders. Zij zullen het Nederlandse equivalent worden van de ‘ontnugterders’, meent Bosma, de Zuid-Afrikaanse spijtoptanten. “Progressieven laten graag het resultaat van hun eigen idealisme achter zich”.

Lees verder op: The Post Online