donderdag 14 mei 2009

Slaap, Balkje, slaap...

Premier Jan Peter Balkenende vindt dat PVV-leider Geert Wilders te veel eer krijgt in het moslimdebat. 'Het is waanzin te doen alsof hij ons wakker heeft geschud; een belachelijke voorstelling van zaken.' Aldus begint een artikel in Elsevier vandaag.

Ik ben het niet vaak met onze premier eens, maar deze keer heeft hij groot gelijk. Ondanks de verwoede pogingen van Geert Wilders (en anderen) om dit land wakker te schudden en te waarschuwen voor de gevaren van de islam dutten de premier en zijn politiek-correcte ploegje Haagse regenten rustig door. Ondanks de dagelijkse berichten in de media over islam- en moslimgerelateerde problemen en gewelds'incidenten' in binnen-en buitenland blijven JP & Co. de koppen in het zand steken. Waarschijnlijk doet het onze premier nog steeds pijn als mensen de islam zien als een gevaar, net als in 2006. Waarschijnlijk zijn hij en al die andere politieke en religieuze leiders er nog steeds heilig van overtuigd dat het een kleine minderheid is "die de islam misbruikt om terreur te verspreiden".

Welnu, meneer de premier, mag ik ook even schudden?Niet dat ik nog echt de illusie koester dat deze boodschap ooit door de eikenhouten plank voor de koppen zal doordringen...