maandag 20 november 2017

Vrouwen hebben de plicht zich te verzetten tegen de hoofddoek

Door Blondemevrouw


“O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun gewaden over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijk om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen.” – Soera An-Noer (Het Licht) vers 31 + Surat Al-Ahzab 33:59

De islamitische hoofddoek is niet slechts een kledingstuk met een al dan niet fleurig motiefje. Het is een duidelijk islamitisch symbool met een belangrijke boodschap, die niet alleen gericht is van moslima aan moslim, maar zijn weerslag heeft op alle vrouwen. Dus ook op niet-islamitische vrouwen.

Voor wie duidelijk is waar de islamitische hoofddoek voor staat, is het onbegrijpelijk dat er zo weinig weerstand wordt geboden aan dit symbool. Met name vrouwen dienen zich massaal tegen de islamitische hoofddoek te verzetten. Maar dit verzet blijft tot nu toe uit. Onwetendheid? Desinteresse? Onderschatting? Opzet? Wat ligt eraan ten grondslag, dat vrouwen niet bereid blijken hun positie als vrouw met verworven vrijheden te beschermen?

Verder lezen>>>

Zomaar in “EenVandaag”: de massamoord op blanke boeren in Zuid-Afrika


Vier van de 3.600 door zwarten vermoorde blanken

Een vriendin die in Zuid-Afrika woont met haar man, was een paar dagen in Nederland en afgelopen zaterdag 18 november 2017 een aantal uren bij mij op bezoek. Ze is in de 50 en altijd “links” geweest. Ach, wie niet? Nu zegt ze: die zwarten zijn over het algemeen totaal incompetent en corrupt en het duurt nog maximaal 10 jaar voordat de laatste blanke Zuid-Afrika heeft verlaten en het land in totale chaos wegzinkt. Het enige, zei ze, waarin ze echt goed zijn is tomeloos aanfokken: de meisjes beginnen op hun 13e al en zwarte vaders zijn zoals overal elders nergens. Verder zijn ze vol van het woord “entitlement” en dat betekent dat ze overal recht op hebben en slachtoffer zijn. En dat slachtofferschap wordt agressief uitgedragen. Ik antwoordde dat het wel moslims leken, want we waren lekker onder elkaar en in een generaliserende bui met een glaasje wijn erbij.

Ze zei ook nog dat je als witte geen Wekkeriaans “koloniaal archief” in de kop hoeft te hebben om in Zuid-Afrika enigszins bevooroordeeld te raken ten opzichte van het zwarte ras. Heb ik al opgemerkt dat die vriendin altijd “links” is geweest en ik eigenlijk ook? Enfin, ik vertelde haar nog dat haar verhaal me deed denken aan een ex-linkse kennis van me, ex-communist zelfs, die als correspondent van “De Waarheid” — (eertijds de krant van communistisch Nederland) — veel in Afrika had gezeten. Deze internationaal-revolutionair-van-huis-uit heeft me meermalen bezworen: “Wie één jaar in Afrika rondloopt en dan nog geen racist is geworden, is een idioot.”

Verder lezen>>>