zondag 8 november 2009

Rara, waarom zou hij dat nou hebben gedaan?

Op 8 november 2009, drie dagen nadat majoor Nidal Malik Hasan in Fort Hood een slachting onder zijn collega’s aanrichtte, kopt de NOS op haar website nog steeds Motief schutter Texas onduidelijk.

Laten we eens even kijken wat er in de afgelopen dagen over majoor Nidal Malik Hasan bekend is geworden:

Hij beschouwde de War on Terror als een oorlog tegen de islam en zag zichzelf in de eerste plaats als moslim, in de tweede plaats als Amerikaan.

Hij vond dat moslims het recht hadden tegen de aanvallers te strijden.

Hij wordt ervan verdacht in posts op internet zelfmoordterroristen te hebben vergeleken met soldaten die zich op een handgranaat werpen om het leven van hun kameraden te redden.

Hij kreeg door zijn meerderen in Bethesda MD. een proeftijd opgelegd omdat hij tijdens zijn werk zijn patienten (nota bene soldaten die in Irak en Afghanistan oorlogstrauma's hadden opgelopen!) en collega's tot zijn geloof probeerde te bekeren.

Hij was een vrome moslim die zich afzijdig hield van vrouwen en zelfs niet met hen op groepsfoto's wilde, en was koortsachtig op zoek naar een echtgenote die vijf keer per dag bad en bereid was de hijjab te dragen.

Hij deelde vlak voor de aanslag korans uit, ging in islamitische kleding naar de moskee en gaf al zijn bezittingen weg.

Ooggetuigen hebben verklaard dat hij luidkeels Allahu Akhbar schreeuwde voor hij begon te schieten.

Hij bezocht dezelfde radicale moskee als drie 9/11 hijackers: Report: Hasan attended same radical mosque as 9/11 hijackers; De imam daar was Anwar al-Awlaki, een in Amerika geboren Jemeni, die ervan wordt verdacht samen te werken met Al Qaeda.

Wordt het motief van de schutter nu een beetje duidelijker, NOS & iedereen die liever politiek correct de feiten verdoezelt? Dringt het al een beetje door dat het motief van majoor Nidal Malik Hasan, geboren in Amerika, afstammend van Palestijnse ouders van de West Bank, heel misschien wel eens iets met ISLAM en JIHAD te maken zou kunnen hebben?

Krijgen jullie het zo langzamerhand niet een beetje benauwd, zo met die kop in het zand?

Hier nog een uitstekend artikel met timeline over de gebeurtenissen: Fort Hood shooting: inside story of how massacre on military base happened

en

een artikel over de dappere vrouw die de jihadi uiteindelijk neerschoot: Fort Hood shooting: policewoman Kim Munley awoke from surgery and asked if anybody died

Nidal Malik Hasan, "big, brave muslim warrior" - beaten by a girl. Heh...