donderdag 11 maart 2010

The Driver Veered Off to the Left

Written by William Warren

Wednesday, 10 March 2010 08:28


NetRight Nation Blog

Hertellen Witwassen stemmen Rotterdam begonnen


Volgens de Telegraaf:

Aan de hertelling zijn strakke regels verbonden. In de sporthal zijn rijen tafels opgesteld, aan de kopse kanten ervan staan de groene stembussen. Bodes rijden de stembussen naar binnen. De tellers zijn te herkennen aan hun verschillend gekleurde T-shirts. Mensen met een wit shirt tellen de stemmen, ambtenaren in paarse shirts buigen zich over volmachten en stempassen. Mensen in het blauw verlenen hulp.

Als een teller vragen heeft, kan hij dat laten weten door een blauwe vlag op te steken. Als een vak klaar is met tellen, kunnen ze dat kenbaar maken met een witte vlag. Na controle haalt een bode de stembus en een envelop op. In deze envelop zit een lijst waarop de tellingen staan vermeld. De lijsten en stembussen worden daarna verzegeld. De stembiljetten, stempassen en volmachten gaan dan in de stembussen naar een beveiligde opslag.
De Telegraaf

Zodra dit circus is voltooid en de vele min of meer frauduleus verkregen stemmen op magische wijze zijn witgewassen door ze opnieuw te tellen, moet het vertrouwen van de kiezer in de Nederlandse democratie blijkbaar weer zijn hersteld.

Dat belooft nog wat voor 9 juni...

Hé OM, hoe zit het met die volmachtcoördinator van de PvdA?

Volgens diverse kranten begint het Openbaar Ministerie in Rotterdam een oriënterend onderzoek naar het werven van volmachten door Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft een woordvoerder van het OM woensdag laten weten.

Hieruit blijkt maar weer eens glashelder dat het OM in ons land onderdeel is van het probleem en niet van de oplossing. Ze zijn er als de kippen bij om achter Leefbaar aan te gaan, maar over volmachten ronselen door de PvdA hoor je ze niet. Terwijl die partij o.a. de volgende tekst op haar website had:

U kan zelf niet gaan stemmen en wilt iemand voor u op de PvdA laten stemmen?
Bel 010-4122306 vraag naar de volmachtcoördinator. Wij regelen dat u iemand een volmacht kan verstrekken.

PVDA Rotterdam

Achter de afzender van een e-mailtje aangaan en een partij-website negeren. Lekker onpartijdig weer. Bijna alsof je een politicus voor de rechter sleept voor haatzaaien, terwijl "religieuze leiders" mogen oproepen om homo's van de hoogste toren te gooien. O, wacht...

UPDATE: Lees ook het uitstekende artikel van Karel Brendel (Het verraad van links) over diverse ronselpraktijken:
Gesubsidieerde jongeren voerden campagne voor de PvdA (o ja, en ook voor andere partijen)

Trouwens, niet alleen in Overschie werd een stembureau opengesteld voor feestende jongeren. Ook in Groningen was dit het geval. Het evenement, NACHTTIEN werd georganiseerd door het Groninger Forum in samenwerking met de gemeente Groningen en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. NACHTTIEN werd bezocht door ruim 2200 bezoekers en tegen het einde van het feest, rond drie uur ’s nachts, waren er in het stembureau al ruim 800 stemmen uitgebracht. En een paar pilsjes veranderen niets aan je stemgedrag, volgens een van de organisatoren...