dinsdag 25 november 2008

Citaat van de week

Ik zal stelling nemen aan de kant van de moslims als de politieke winden naar een kwalijke richting draaien.

"I will stand with the Muslims should the political winds change in an ugly direction".

BARACK OBAMA in The Audacity Of Hope.

Ehsan Jami: 'Deporteer ze'

07-06-2008
Door Margalith Kleijwegt

In Duitsland werd dit weekend een ‘Kritische Islamconferentie’ gehouden. Ehsan Jami’s voorstel om radicalen het land uit te gooien, stuitte er op bezwaren.

Of de aanwezigen twee minuten stil willen zijn voor alweer een Duits slachtoffer van eerwraak. De toehoorders in de volle collegezaal zwijgen plechtig. 'Laten we hopen dat dit de laatste is,' verzucht Mina Ahadi, oprichtster van het Duitse comité voor ex-moslims. Aan de Universiteit van Keulen werd afgelopen weekend een 'Kritische Islamconferentie' gehouden, georganiseerd door linkse organisaties samen met het Duitse comité van ex-moslims.

In een achterafstraatje ligt het universiteitsgebouw waar de tweedaagse conferentie zal plaatsvinden. Beneden in de kantine worden broodjes en drankjes geserveerd door Iraniërs die jaren geleden hun land ontvluchtten vanwege het onderdrukkende regime van de ayatollah's.
Op de tweede verdieping staan twee beveiligers naast de collegezaal waar het na de eerste toespraak al bloedheet is vanwege de heftige emoties. De meeste congresgangers zijn Duits én vurig atheïst, ze laten geen moment onbenut om erop te hameren dat geloof dé vijand van het volk is. De Jyllands-Posten, de Deense krant die de gewraakte cartoons van de profeet Mohammed publiceerde, is er ook.

Lees de rest op Vrij Nederland