zaterdag 4 juli 2015

Wat de (Duitse) media verzwijgen: De CIA en de countdown in Athene

(Door: Udo Ulfkotte – Vertaling: E.J. Bron)

Een met de CIA verweven onderneming kan theoretisch naar willekeur de uitkomst van het referendum in Griekenland beïnvloeden. Want wie verzorgt morgen de IT-techniek bij het referendum. . .? Wat denkt u zelf. . .

Wanneer morgen in Athene de Grieken in het moederland van de democratie “Ja” of “Nee” zullen stemmen, dan worden de telling, de prognoses en de bekendmaking van de officiële einduitslag uitgevoerd door de IT-dienstverlener “Singular Logic” met zetel in Athene en Thessaloniki. De firma levert de software, de hardware en ook de Human Ressources – dus de mensen – voor alles wat in Griekenland met officiële verkiezingen heeft te maken.

En dat al jaren. En wel officieel in opdracht van de Griekse regering – gefinancierd door de Europese Unie, in overleg met de VS. Beter gezegd: met medewerkers uit het milieu van de Amerikaanse geheime diensten.

“Singular Logic” hoorde bij de Marfin Investment Group. Toen in december 2014 duidelijk werd dat “Syriza” in het vervolg in Griekenland zou regeren, verkocht de Marfin Investment Group “Singular Logic” aan de Amerikaanse investeringsonderneming KKR. In het management van KKR zit de voormalige chef van de CIA, David Petraeus.

Lees verder op de website van E.J. Bron

Waarom Geert Wilders gelijk heeft over de euro

De euro disciplineert helemaal niemand
Een zwakke economie krijgt door de euro alle kans op de pof te leven. De muntunie is mislukt, dat is duidelijk, vindt Yvonne Hofs. Er zit niets anders op dan die af te bouwen.

Ja, u leest het goed: dit wordt een betoog dat de PVV-leider met plezier zal lezen. Wilders roept al jaren dat de euro een misbaksel is. Hij beweert ook dat Nederland en Duitsland beter af zullen zijn als ze de gulden en de D-mark weer invoeren. Beide beweringen zijn waar. Maar omdat ze worden verkondigd door een populist dan wel rechts-extremist, worden Wilders' opinies door het zogenaamd weldenkende deel van de bevolking haast gedachteloos als onzin afgedaan.

Voor aanhangers van de euro is het een zegen dat euroscepsis per definitie wordt weggezet als een 'foute' mening. Terwijl euroscepsis gewoon een kwestie is van gezond verstand. De euro is een misbaksel, omdat negentien (laat staan nog meer) zeer verschillende economieën, politieke culturen en soevereine staten niet één munt kunnen delen zonder enorme politieke en economische offers te brengen.

Supporters van Griekenland en de euro negeren politieke en economische realiteiten. Ze lijken bevangen door een naïef vooruitgangsgeloof waarin keiharde machtspolitiek geen rol speelt. Maar in het echte leven speelt dat soort politiek wel een rol, een cruciale zelfs.

Lees verder op: de Volkskrant