donderdag 8 juli 2010

De angstaanjagende virtuositeit van de islamE.J. BRON - 07 JULI 2010


Heeft u zich ooit afgevraagd waarom miljoenen islamitische mannen als belangrijkste levensdoel hebben Amerikanen te doden? Of waarom zo velen bereid zijn zichzelf de lucht in te jagen om Israëli’s te vermoorden? Of waarom ze zo betrokken zijn willekeurige mensen in Bali, Londen, Madrid enz. de lucht in te jagen?

Islamitische racisten doen dit overal ter wereld, ze vallen mensen uit het Westen aan en hun geloofsgenoten eveneens, als dat zo uitkomt. Waarom?

Vanwege een geloofsleer. Een geloofsleer is een verzameling ideeën. Dit kunnen gewoontes, woorden, overtuigingen, enz. zijn. Een religie is niet alleen maar één idee, zij is een verzameling van ideeën. Het totaal van deze ideeënverzameling, die de religie van de islam vormt, is de reden dat moslims zich gedragen en voelen zoals ze zich gedragen en voelen.

Verzamelingen van ideeën beconcurreren elkaar net zoals verzamelingen cellen (in een organisme) elkaar beconcurreren. En omdat deze ideeënverzamelingen elkaar beconcurreren en omdat er vaak nieuwe ideeën aan toegevoegd of uitgehaald kunnen worden, en omdat sommige verzamelingen meer gelovigen winnen, kunnen verzamelingen van ideeën zich inderdaad verder ontwikkelen.

Laten we eens kijken hoe religieuze ideeënverzamelingen zich verder ontwikkelen en elkaar beconcurreren. Daarbij gaan we uit van de veronderstelling, dat een religie al gevestigd is. Ze heeft al een heilig boek en miljoenen mensen geloven daar in.

Lees meer op: Artikel7.nu