zaterdag 25 februari 2012

My Apology to President Karzai on Behalf of Americans

Het gevaarlijkste boek van de wereld

Door: E.J. BronDe daders van 11 september hebben zich uitvoerig beroept op verzen uit dit boek. Alleen al sinds 9/11 hebben er meer dan 18.300 dodelijke islamitische gemotiveerde aanslagen plaatsgevonden. De agressie in naam van de islam kostte in de 1400 jaar van zijn bestaan naar schatting van het Shoebat-instituut aan ongeveer 270 miljoen mensen het leven. Broers beroepen zich op deze verzen als ze hun zussen doden, die “onislamitisch” leven. Vaders, als ze hun dochters gedwongen uithuwelijken. In veel Europese steden groeien antisamenlevingen, die de redenen voor hun afgrenzing van de westerse samenlevingen ook in dit boek vinden: De koran.

De oorspronkelijk uit Turkije afkomstige schrijver Zafer Zenocak, die zich uitvoerig met de islam heeft beziggehouden, vatte in zijn uitgebreide artikel “De terreur komt uit het hart van de islam” bij Welt Online in een duidelijke en niet mis te verstane wijze samen:

Ook al willen de meeste moslims het niet weten, de terreur komt uit het hart van de islam, hij komt rechtstreeks uit de koran. Hij richt zich tegen iedereen, die niet volgens de regels van de koran leeft en handelt, dus tegen democraten, tegen Europees geïnspireerde denkers en wetenschappers, tegen agnostici en atheïsten. En hij richt zich vooral tegen vrouwen. Hij is het handwerk van de mannelijke islam, die uit alle macht zou willen verhinderen dat vrouwen gelijkberechtigd worden en hun eeuwenlange onderdrukking beëindigd wordt.”

De tijdloze actualiteit van de koran, de immense reikwijdte van zijn inhoud en zijn noodlottige betekenis voor ons “ongelovigen” kunnen niet vaak genoeg gethematiseerd worden. PI München heeft hierover een analyse met de titel “De koran – het gevaarlijkste boek van de wereld” gemaakt. Hieronder gedeeltes uit het werk:

Dit boek werd in de westerse wereld volledig onderschat. Maar het is niet zomaar een boek: Het is het heilige boek van alle moslims. Voor hen is ieder woord daarin rechtstreeks afkomstig van de god Allah:

Lees meer op: Amsterdam Post