woensdag 19 oktober 2011

Bananenkoninkrijk Nederland

Politie 'viert' arrestatie 1000ste zakkenroller  Volgens de berichten een veelpleger. Hadden we daar niet ooit een speciaal wetje voor gemaakt zodat ze bij herhaling langer vast moesten blijven zitten? Waarom liep deze "mevrouw" eigenlijk los rond?

Het wordt nog erger: zo gaan we in ons bananenkoninkrijk namelijk niet met het dievengilde om. De agenten krijgen geen taart voor hun duizendste vangst, maar een standje. "Wij vinden dit uiterst ongepast. De betrokken agenten hebben inmiddels een goed gesprek gehad met hun leidinggevende", volgens een politiewoordvoerder. "Mevrouw" mag van het OM ongestraft haar carrière voortzetten, omdat ze door alle media-aandacht (waarbij ze trouwens onherkenbaar in beeld was) al genoeg gestraft is.  OM seponeert zaak beschimpte zakkenroller.
 
Volgens de politie "waren er deze keer geen slachtoffers", omdat de vrouw op heterdaad betrapt werd. Maar ze had toch geld, paspoorten, een fototoestel, tassen en een bak met druiven gestolen? Wat nou: geen slachtoffers?
 
De enige positieve noot in dit bedroevende verhaal komt van de website GeenStijl, die deze crimineel vol aan de digitale schandpaal nagelt. Zo te zien gaat eigenrichting het helemaal worden in de 21ste eeuw. In een land waar nog geen 1,25 % van de delicten bestraft wordt zal er zo te zien ook weinig anders op zitten voor de brave Nederlandse burger!

Update: gloort er dan toch nog een sprankje hoop? 'Zielige zakkenroller moet worden aangepakt'  Ben benieuwd wat er daadwerkelijk gaat gebeuren...