donderdag 1 september 2011

Wie een kuil graaft voor een ander...

Uit De Telegraaf:

Obama wijkt voor tv-debat Republikeinen

WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama heeft een knieval gemaakt voor de Republikeinse partij. Na urenlange harde onderhandelingen heeft hij een belangrijke speech over een banenplan een dag uitgesteld, zodat de presentatie niet meer samenvalt met een debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten.


De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden John Boehner had het uitstel naar donderdag 8 september geëist. Democratische partijgenoten van Obama spreken schande van de gang van zaken.
.

Weer eens een schoolvoorbeeld van hoe de Nederlandse burger dag in, dag uit met leugens en halve waarheden door onze "kwaliteitsmedia" wordt geïndoctrineerd.

Want hoe zat het nu werkelijk in elkaar?

Na tweeëneenhalf jaar in het Witte Huis en een uitgebreide luxe-vakantie in Martha's Vineyard is het eindelijk zover:  Obama heeft een banenplan om de Amerikaanse economie uit het slop te trekken. Hij kondigt aan dat hij zijn plan aan het Amerikaanse publiek openbaar gaat maken op 7 september om 8.00 uur 's avonds tijdens een gezamenlijke zitting van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

De keuze van het tijdstip is typisch Obama. Hij kiest de avond van het Republikeinse Presidentiële Debat in de Reagan Library, dat al maanden gepland staat.  Dat zou diverse gevolgen hebben. Het zou de aandacht van het publiek afleiden van degenen die met elkaar wedijveren om volgend jaar tijdens de verkiezingen zijn rivaal te worden. Het zou drie van de kandidaten - de afgevaardigden Bachmann, McCotter en Pauls - in een positie brengen waar ze zouden moeten kiezen tussen het vervullen van hun plichten als afgevaardigden of deelname aan het debat. Bovendien zou het de indruk wekken dat Obama heer en meester is over de federale regering, inclusief het Huis van Afgevaardigden. Helaas voor hem zijn de takken van de federale regering in de VS gelijkwaardig en is de President alleen op uitnodiging welkom in het Huis van Afgevaardigden.

Hoewel een hogere Obama-functionaris beweerde dat het kantoor van John Boehner, de voorzitter, van tevoren was geïnformeerd en dat er geen bezwaren waren ingebracht tegen de dag en het tijdstip, werd dat even later ten stelligste ontkend door de woordvoerder van de voorzitter, die het Witte Huis er zelfs van beschuldigde "decennia, zo niet eeuwen van tradities" te hebben genegeerd.
"No one in the Speaker's office — not the Speaker, not any staff — signed off on the date the White House announced today,” Buck said in a statement. “Unfortunately we weren’t even asked if that date worked for the House. Shortly before it arrived this morning, we were simply informed that a letter was coming. It’s unfortunate the White House ignored decades — if not centuries — of the protocol of working out a mutually agreeable date and time before making any public announcement.”
Maar goed, Obama is niet in zijn eerste leugen gestikt.

John Boehner liet zich echter niet kennen en stuurde een brief naar het Witte huis, waarin hij Obama vriendelijk verzocht zijn speech een dag te verschuiven vanwege "parlementaire of logistieke belemmeringen".

Woensdagavond ging Obama (waarschijnlijk tandenknarsend) accoord met de nieuwe datum.

Wat helaas betekent dat hij dan op tv niet concurreert met een debat van de Republikeinen, maar met een mega-evenement: de openingswedstrijd van de NFL:  New Orleans Saints tegen de GreenBay Packers...

Terwijl uit het bovenstaande verhaal blijkt dat Obama een kuil probeerde te graven voor de Republikeinen en er nu zelf in is gevallen, wekt het artikel in De Telegraaf de indruk dat de Republikeinen zo respectloos waren om de arme ziel te dwingen zijn speech te verschuiven. Gezien het feit dat bovenstaande gegevens woensdagavond al op talloze blogs zoals HotAir en Michelle Malkin te vinden waren, is het een schande dat De Telegraaf zijn lezers een dergelijk tendentieus artikel durft voor te schotelen.

Update: Een leuke verklaring van het protocol van Fox News (in het Engels): Boehner vs. Obama: The House Always Wins

Update 2: We Have a President, Not a King

Multiculti-schock: migranten willen geen Roma-kinderen op school


De multiculturele schijnidylle breekt steeds sneller uit elkaar. Onlangs nog hebben we er over bericht, dat Amerikaanse Indianen om racistische redenen zwarten verjagen. En nu komt het volgende choquerende nieuws: in België willen migranten hun kinderen niet langer naar schoolklassen sturen met andere migrantenkinderen. Ze wijzen vooral Roma en Oost-Europese christenen af. Midden in Europa breekt vanuit het oogpunt van de migranten nu uit elkaar, wat sowieso niet bij elkaar hoort.

De Belgen wreven zich de afgelopen dagen verbaasd de ogen uit. Ze lazen krantenkoppen zoals “Ook allochtonen ontvluchten concentratiescholen”.Dat betekent, dat buitenlanders geen schoolklassen met veel buitenlandse kinderen willen. In zulke artikelen wordt dan gezegd, dat intelligente migranten overal hun kinderen uit klassen zouden halen met een groot aandeel buitenlanders en deze liever naar “blanke voorsteden” zouden sturen waar nog zo weinig mogelijk migrantenkinderen zouden zijn. In een stad als Antwerpen vind je daarom in de binnenstad nu praktisch alleen nog maar scholen met heel veel buitenlandse kinderen en in de scholen van de voorsteden de kinderen van autochtonen en van intelligentere migranten.

Lees meer op het prachtige nieuwe blog: Verzamelde vertalingen van E. J. Bron


Zo zie je maar weer: elke wolk heeft wel een zilveren randje. Het verlies van het oude HVV (waarvan het archief op de site van Amsterdam Post te vinden is onder de link HVV ARCHIEF ) heeft nu een prachtig nieuw blog opgeleverd.  Succes, heer Bron!

EU Tightens its Noose


Cartoon By William Warren