donderdag 8 december 2011

Over de balk gegooid...

Mannen die hun vrouw of kind in elkaar slaan, worden door Nederlandse gemeenten in de watten gelegd. De hotelkosten voor gemeenten kunnen jaarlijks oplopen tot tienduizenden euro’s.

Motorclub Hells Angels verlaat vrijwillig het clubterrein aan de Wenckebachweg in Amsterdam en krijgt 400.000 euro mee van de gemeente.


Zomaar even twee voorbeelden van m.i. volkomen onzinnig over de balk gesmeten belastinggeld. Twee voorbeelden die nu toevallig de voorpagina's hebben gehaald, maar hoeveel zaken blijven onopgemerkt? Wedden dat dit het topje van de ijsberg is?

Het wordt hoog tijd dat de volledige uitgaven van elke gemeente post voor post op de gemeentewebsite worden gepubliceerd. Wat er is betaald, aan wie, waarvoor, en meteen ook maar welke wethouder die uitgave heeft goedgekeurd. Laat de burgers die jaarlijks meer mogen betalen voor allerlei gemeentebelastingen maar eens zien waar hun geld aan wordt uitgegeven. Wie weet kunnen we zo een einde maken aan de dagelijkse geldverspilling. En in ieder geval kan de kiezer er bij de volgende verkiezingen rekening mee houden!