zaterdag 29 oktober 2011

Waarom Mauro gewoon moet optiefen... en met hem nog vele anderen.

Bronnen bij Asielzoekers: bedrog 31 jul.2007


Als eerste een artikel van al een paar jaar terug, toen dit soort openbaringen over de werkelijkheid van het asielzoeken echt not done waren, van een zeer oprecht en gewaardeerd journalist (in 2007 overleden):


Uit: De Volkskrant, 19-03-2005, column van H.J. Schoo


Zelfstrelende barmhartigheid

...Maar de werkelijkheid van de 'asielindustrie' is nog cynischer. Deze week werd dat wederom vastgesteld door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Nederland is een belangrijk doorvoerland van illegalen. Mensensmokkelaars managen de vluchtelingenstroom - ook degenen die nog naar Nederland komen. De nationale vrijhaven Schiphol fungeert als draaischijf. Tientallen netwerken zijn hier actief, waaronder Chinese, Irakese, Turkse en Somalische bendes, die reissommen tot 20 duizend euro opstrijken.
Het gaat al jaren zo. Vorige week zette de Leidse hoogleraar migratiegeschiedenis Piet Emmer in Trouw de feiten van de 'niet-westerse asielmigratie' van de afgelopen twintig jaar op een rijtje. De wonderbaarlijke saga van de Tamils bijvoorbeeld, die in de jaren tachtig opdoken in Duitsland en Nederland. Ogenschijnlijk spontaan, in werkelijkheid door toedoen van cynische Oost-Duitse politieke machinaties, West-Duitse halsstarrigheid en - ook toen al - het winstbejag van een luchtvaartmaatschappij. Aan het 'gat van Berlijn' dat zo ontstond, hebben we tot de dag van vandaag de tragische rozenverkopers in de horeca te danken.


Emmer gebruikt de Tamils als metafoor voor wat nadien op grote schaal volgde. Zij verruilden Sri Lanka niet voor Europa om het vege lijf te redden - daarvoor hadden zij net zo goed (of beter) terecht gekund in het nabije Tamil Nadu in India. Nee, de Tamils betaalden grof geld voor een verre reis om het elders beter te krijgen. Zij investeerden in een veiliger én welvarender toekomst. ...

Lees nog veel meer op: RIJNLANDMODEL