donderdag 8 januari 2009

Pallywood op CNN

Een Westerse dokter, een vergeefse poging het broertje van een Palestijnse cameraman te reanimeren, en de zoveelste begrafenis. Het had zo'n indrukwekkend zielig verhaal kunnen zijn, als het geen Pallywood was geweest. Kijk en oordeel zelf:
Ooit zo'n bedroevende poging tot reanimeren gezien? Elke Nederlandse soap laat het een stuk echter lijken. Ik vraag me af hoeveel Nederlandse medewerkers in de gezondheidszorg hier de slappe lach van krijgen. En die dokter? Die is wel echt, het is een Noorse dokter, Mads Gilbert, een radicale Marxist, die openlijk steun betuigt aan Hamas en aan de hijackers van 9/11.

CNN, dat inmiddels blijkbaar de clip van zijn eigen website heeft verwijderd, mag zich wel schamen dat ze dergelijke propaganda blindelings plaatsen. Hoewel dat natuurlijk niet de eerste keer is, wie herinnert zich niet de reportage van Nick Robertson, die zich tijdens de laatste Libanon-oorlog door Hezbollah liet rondleiden? Zoals wel vaker is weer eens te danken aan een blogger, in dit geval Charles Johnson op littlegreenfootballs.com, en zijn netwerk van lizards dat de sympathisanten van Hamas het handwerk wordt gelegd. Goed gedaan!

Zie: A Staged Scene in a Gaza Hospital?

Update: FoxNews: High-Profile Doctor in Gaza Called an 'Apologist for Hamas'

Update nr. 2: Kijk eens aan. De cameraman van deze productie, Ashraf Mashharawi, heeft ook een bedrijf Nepras For Media & IT (hij is de general manager). En wat doet dat bedrijf? Ze hosten websites voor Hamas...

Gelukkig maakt CNN gebruik van onbevooroordeelde nieuwsleveranciers...

Update 3: Hier de versie van het verhaal zoals het eerder verscheen op Channel 4 in Groot-Brittannië.Ashraf Mashharawi heeft in ieder geval lekker verdiend aan zijn propagandafilmpje.

Hamas en de kindertjes in Gaza

Met flink wat hulp van de internationale media lukt het Hamas en de islamitische wereld weer eens aardig de dode kindertjes van Gaza als wapen te gebruiken tegen Israël.

Voor Hamas zijn burgerslachtoffers, vooral kinderen, niet meer dan een onderdeel van hun PR-arsenaal. Het plaatsen van wapens, explosieven en strijders tussen de burgerbevolking heeft voor de organisatie alleen maar voordelen. Vaak weerhoudt het Israël van een aanval. Mocht die aanval er toch komen, dan leidt het aantal burgerslachtoffers, op dramatische wijze vastgelegd door sympathiserende "journalisten" en soms aangevuld met extra lijken uit het lijkenhuis, over de hele wereld gegarandeerd tot een veroordeling van Israël. Win-win.

Voor Hamas zijn de kinderen in Gaza niets meer of minder dan een middel om hun doel te bereiken: de volledige vernietiging van de "Zionistische entiteit". Ze gebruiken ze als propagandamiddel, hersenspoelen ze van jongs af aan met een intense haat voor de joden en de staat Israël, en offeren ze achteloos op om hun militaire middelen en strijders te beschermen. Mochten ze onverhoopt overleven dan zijn ze welkom in de gelederen van Hamas als de volgende lichting "vrijheidsstrijders". Opnieuw: win-win.

Deze tactiek levert alleen resultaat op door de medewerking van de wereldwijde media. Nieuwsorganisaties, kranten en televisieprogramma's die vol ijver over elke in Gaza geplengde (krokodillen)traan rapporteren, zwijgen vaak als het graf over het lanceren van raketten bij een VN-school of vanaf daken van appartementen, over de opslagplaatsen van munities en explosieven in moskeeën, huizen en scholen. Het is vooral de stemmingmakende berichtgeving van de internationale media die Hamas in staat stelt te profiteren van hun walgelijke praktijken. De internationale media zijn op zijn minst medeschuldig aan het succes en dus aan het in gebruik blijven van deze tactiek.