maandag 17 september 2012

Stelling: Anti-islamfilm moet van internet

 
In de bekende Stelling van de Dag van De Telegraaf  staat vandaag onder meer de volgende vraag:  
  

Veel Arabische landen zijn instabiel en onrustig sinds de Arabische Lente. Neemt u het de maker van de film kwalijk dat hij juist op dit moment olie op het vuur gooit? 
Deze vraag is misleidend. Die film staat al een jaar op het internet en is in die tijd blijkbaar door maar weinig mensen bekeken. Het oproer is pas ontstaan toen een salafistische tv-zender in Egypte er  in een uitzending de aandacht op vestigde. Dus wie heeft er nu olie op het vuur gegooid?
Wie herinnert zich niet de imam die met de Deense Mohammed-cartoons door de Arabische wereld leurde en er ten slotte zelf maar een paar bijmaakte (varkenskop), om het voor elkaar te krijgen dat overal ter wereld islamieten de straat op gingen om te rellen? Deze film dient precies hetzelfde doel. Was deze film er niet geweest, dan was er wel een verbrande koran, een "islamofobe" uitspraak van een politicus of een islamkritisch boek gebruikt om deze Pavlov-reactie bij de islamitische meutes uit te lokken.  

De aanvallen op de ambassades op de symbolische datum van 11 september waren bedoeld als wraak voor de dood van de uit Libië afkomstige nr. 2 van Al Qaeda en om maar weer eens die verderfelijke vrijheid van meningsuiting in de Westerse wereld aan te vallen. En het is vast ook altijd leuk om te zien hoe de onnozele infidels het zowat in hun broek doen en niet weten hoe snel ze zich moeten verontschuldigen als baardmannen met veel geweld losgaan. 

Mohammed zei ooit: "Door terreur ben ik groot geworden."

Zijn volgelingen volgen al 1400 jaar zijn voorbeeld.

Hoog tijd voor de pers om eens op te houden met de burger te misleiden door in alle mogelijke informatiestromen het nieuws te verdraaien. Bovenstaande vraag is daar maar een heel klein voorbeeldje van.