woensdag 9 november 2011

Voor meer criminaliteit: stem PvdA en SP

’Stoere VVD-taal lokt agressie uit’ kopt de Telegraaf. Het is blijkbaar weer eens zover. Schandalig, burgers die het wagen hun bezit te verdedigen en daarbij een crimineel beschadigen. Allemaal de schuld van de spierballentaal van 'rechts', jammert links hysterisch.
In het Amsterdamse Frans Ottenstadion was de afgelopen weken al vijftien keer ingebroken, waarna medewerkers het afgelopen vrijdag welletjes vonden en de inbreker zelf wilden aanhouden.
Waar was de politie eigenlijk? Zijn tegenwoordig zelfs 15 inbraken nog niet genoeg om onze dappere dienders in beweging te krijgen? Druk met flitsen misschien?
De 50-jarige dader ligt in coma in het ziekenhuis.
... het viertal dat de insluiper betrapte, naar verluidt de eigenaar van het stadion, zijn twee zoons en een bewaker, werd opgepakt en hangt celstraf boven het hoofd.
Gut, nu kon de politie opeens wel vlot in actie komen. Tja, gewone burgers arresteren is natuurlijk een stuk minder gevaarlijk dan boeven vangen...

Even een paar gedachten die zomaar bij deze doorsnee burger opkomen:
  • 50-jarige dader.  Tenzij dit een brave huisvader is die, gedwongen door de crisis op latere leeftijd een nieuwe carrière als dief is begonnen, zou dit wel weer eens een van onze vele draaideurcriminelen kunnen zijn. In dat geval had de man natuurlijk gewoon achter de tralies horen te zitten. Nu weten we allemaal wel dat langere straffen niet helpen (// sarc off), maar in dit geval had het dan waarschijnlijk toch netto 15 inbraken gescheeld. Dat de man (evenals zijn talloze collega's) vrij rondliep kunnen we dus waarschijnlijk weer eens op het konto van ons falende rechtssysteem schrijven.
  • Na 15 inbraken nog geen effectieve actie van de Hermandad. Epic fail!
  • De burgers die door het falen van de overheid gedwongen zijn de zaak zelf op te knappen belanden achter de tralies. De politie wil niet zeggen wat er gebeurd is. Heeft de boef zich verzet? Was hij gewapend? Is hij gevallen en verkeerd terecht gekomen? Dat weten we allemaal niet. Het enige wat we wel weten is dat als je een crimineel pakt en hij in het ziekenhuis belandt onze "rechtsstaat" opeens feilloos blijkt te werken...
Linkse politici zijn meteen de crimineel weer te hulp geschoten door het huidige beleid van de VVD af te kraken. Waarom hoor je ze niet als er weer eens een bejaarde met veel geweld in zijn eigen huis is beroofd? Nee, links kan zich blijkbaar alleen druk maken om tuig van de richel dat in ons land, hoofdzakelijk door het softe linkse beleid van de afgelopen decennia, zo ongeveer vrij spel heeft. Dat een gewone burger zich niet zonder morren laat bestelen en beroven is ze schijnbaar een doorn in het oog. Ik kan hier maar één conclusie uit trekken.

Voor meer criminaliteit: stem PvdA en SP!   

Update:

Zo word je dus behandeld als de politie je al 15 keer in de steek heeft gelaten, en je dus in feite voor de keus stelt je als een Jan-met- de-korte-naam nog een 16e keer te laten bestelen of het heft in eigen handen te nemen en de boef dan maar zelf op te pakken, met alle risico's van dien: Man verdacht van poging doodslag inbreker  

Als de overheid zo bezorgd is dat het dievengilde niets overkomt tijdens de uitoefening van hun zelfgekozen 'vak', dan moeten ze de burgers maar gaan leren hoe je een geharde crimineel vakkundig inrekent. Kom op, minister Opstelten. Waar blijft onze cursus Arresteren voor Dummies?