dinsdag 21 april 2009

Een schandalige vertoning


Buchenwald 1945. Wiesel is in de tweede rij, zevende van links


Eliezer Wiesel (Sighet, 30 september 1928), algemeen bekend als Elie Wiesel, is een Joods-Roemeens-Frans-Amerikaans schrijver van verschillende boeken over zijn ervaringen in de Holocaust, die hij overleefde. Hij ontving de Nobelprijs voor de Vrede in 1986.

Wiesel werd geboren in Sighet (nu Sighetu Marmaţiei), Roemenië, als een zoon van Sjlomo en Sara, orthodoxe joden van Hongaarse afkomst die een kruidenierszaak hadden. Hij had drie zussen, Bea, Hilda en Tzipora. Sighet werd een gedeelte van Hongarije in 1940, en in 1944 deporteerden de nazi's de Hongaarse joden naar Auschwitz-Birkenau. Zijn moeder en Tzipora, de jongste zus, werden er vermoord; hij en zijn vader werden naar het aangrenzende werkkamp Auschwitz III Monowitz gestuurd. In januari 1945, werden vader en zoon gedwongen te marcheren naar Buchenwald, waar Elies vader overleed.

Van Wikipedia

En hier de trawanten van Ahmadinejad die een tachtigjarige man die de Holocaust heeft overleefd, uitschelden voor Zio-Nazi. De haat voor de jood is weer eens bijna tastbaar. Net als in de tijd van Hitler. Wie twijfelt er bij het zien van deze beelden nog aan dat de mini-Hitler en zijn kornuiten liever vandaag dan morgen heel Israël een ouderwets pogrom zouden willen laten ondergaan?En dit alles wordt mogelijk gemaakt door de VN en ons belastinggeld...

Yom HaShoah

Enkele uren nadat in Genève de Durban II conferentie werd geopend, begon in Israël de herdenking van de slachtoffers van de Holocaust, Yom HaShoah. Om 10 uur in de ochtend ging in Israël overal het luchtalarm af, en zelfs op de snelwegen hielden auto's aan de kant stil, zoals hieronder in Tel Aviv.De beelden van Ahmadinejad, die onder luid applaus van vele geloofsgenoten weer eens de gelegenheid aangreep om Israël verbaal aan te vallen en zwart te maken, vormen wel een heel duidelijke illustratie voor de noodzaak van een joodse staat. Laat er geen twijfel over bestaan dat deze mini-Hitler en zijn trawanten niets liever zouden zien dan de vernietiging van de staat Israël en het uitroeien van het joodse volk tot op de laatste man. Opdracht van Allah, staat in de koran...

Nooit weer een Holocaust!

Zie ook The Muqata

Update: Stan de Jong: Israël: Ahmadinejad wil nieuwe holocaust.

Tariqs stappenplan

Machteld Allan

‘Ik heb geen organische banden met de Moslim Broederschap’, antwoordde Tariq Ramadan eens toen een journalist hem vroeg of hij lid was van deze organisatie. Dat is een dubbelzinnig antwoord, want wat betekent dat eigenlijk, ‘organisch’? Is hij nou wel of geen lid? Dit soort dubbelzinnigheden, Ramadans handelsmerk, hebben ertoe geleid dat veel journalisten en onderzoekers zich sinds een jaar of tien buigen over de wandel en de woorden van Ramadan om de ‘echte’ man bloot te leggen. Hun eindoordeel is vaak even wanhopig dubbelzinnig als de man zelf. ‘Wolf in schaapskleren’ is de meest gehoorde betiteling.

Lees de rest van dit uitstekende artikel op Hoeiboei

Zie ook Het Moslim Broederschap Project