dinsdag 8 juni 2010

Wie zou de islam nou beter kennen?

Job Cohen, PvdA: "De islam is een huis met vele kamers. De islam is een geloof als alle andere geloven."

en:

"De integratie van sommige bevolkingsgroepen in onze samenleving verloopt nu eenmaal via hun godsdienst."


Yusuf al-Qaradawi, invloedrijk moslimgeleerde en vermeend “gematigd moslim”, op zijn webstek IslamOnline, in december 2002: "De islam zal naar Europa terugkeren als veroveraar en overwinnaar, na er tweemaal uit verdreven te zijn – eenmaal uit het Zuiden, uit Andalusië, en andermaal uit het Oosten, toen het meerdere malen op de deuren van Athene klopte. Ik stel dat de verovering deze keer niet met het zwaard zal gebeuren, maar door prediking en ideologie…"


De Pers Alexander Pechtold, D66, tijdens het gemeenteraadsverkiezingsdebat van EénVandaag over Geert Wilders en de PVV: "Uw politiek is een grotere bedreiging dan de islam”. Hij sprak van een „xenofobe boodschap".
De Libische leider Moammar al-Quadhafi in 2006 op Arabisch televisiestation Al-Jazeera "We hebben vijftig miljoen moslims in Europa. Er zijn tekenen dat Allah de islam een grootse zege in Europa zal toekennen, zonder zwaarden, zonder geweren, zonder veroveringen. De vijftig miljoen moslims die in Europa wonen zullen het binnen enkele tientallen jaren veranderen in een islamitisch continent."Mark Rutte. VVD, in Trouw: "Ik praat veel met moslims en die voelen zich zeer aangesproken als je die discussie wat verder brengt. De wortels waar de westerse samenleving uit voortkomt zijn er, die kun je niet veranderen. Dat is nu eenmaal het christendom en wat er daarna is bijgekomen aan humanisme en verlichting. Dat kun je als moslim vervelend vinden, maar dat is de geschiedenis."

Necmettin Erbakan, tijdens een vergadering van Milli Görüs in april 2001 "De Europeanen geloven dat moslims naar Europa kwamen slechts om geld te verdienen. Maar Allah heeft een ander plan."

Premier Balkenende, CDA,: "Het doet me pijn om te zien dat mensen de islam zien als een gevaar. De islam is geen gevaar. De mensen die de islam misbruiken om terreur te verspreiden, zijn het gevaar."
De Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan wees pogingen Turkije een vertegenwoordiger van de gematigde islam te noemen van de hand. "Het woord gematigde islam is lelijk en beledigend. Er is geen gematigde islam; islam is islam."

en

Tijdens een toespraak aan sympathisanten in 1997 "De moskeeën zijn onze kazernes, de minaretten onze zwaarden, de koepels onze helmen en de gelovigen onze soldaten."

Koran, 9:29. Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in God noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat God en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de Jizya gewillig betalen, en zij zich onderworpen voelen.

Bukhari (8:387) - Allah's Apostel zei: "Mij is bevolen tegen de mensen te strijden tot ze zeggen: 'De enige die het recht heeft aanbeden te worden is Allah'."