donderdag 9 oktober 2008

Gouds grint

Hè wat jammer nou voor de watjes die ons land "besturen": Bart Jan Spruyt woont in Gouda. Lees hoe hij het stelletje volksverlakkers onderuit haalt. Het beste vermaak blijft toch leedvermaak.

"Het spijt me zeer, maar het geval wil dat ik in Gouda woon, al tien jaar. En ik kan iedereen verzekeren dat er in Gouda een strijd gaande is om de publieke ruimte, en dat politiek en politie in deze strijd volstrekt gezagloos opereren. Als de heren Stikvoort en Hirsch Ballin dat willen blijven ontkennen, dan daag ik ze hierbij uit om een dagje met mij mee te lopen."

Lees de rest hier.

Aan de politie heb je maar weinig

De politie verwaarloost haar belangrijkste taken: de wet handhaven en veiligheid bieden. Zij is het vertrouwen van de burger kwijtgeraakt.

Korpschef Stikvoort van Hollands Midden heeft de Tweede Kamer gediskwalificeerd met zijn uitspraak dat hij ‘verbijsterd’ was over de manier waarop die een incident met Marokkaanse jongeren opklopte (Voorpagina, 3 oktober).

Een dag later sloot de Amsterdamse burgemeester Cohen zich aan bij Stikvoort en wat later deden de ministers Hirsch Ballin van Justitie en Ter Horst van Binnenlandse Zaken hetzelfde.

Lees het persoonlijke relaas van een Nederlandse burger in de Volkskrant Neem ook even de moeite de commentaren te lezen, vooral dat van Kassander (10:05)