donderdag 8 maart 2018

‘In de islam groeit een fascistische ideologie’

Zineb el-Rhazoui, schrijver-journalist

Ze was moslima, werd atheïst en overleefde de aanslag op Charlie Hebdo. Nu presenteert ze ook hier haar boek Vernietig het islamitisch fascisme .


De best bewaakte vrouw van Frankrijk, zoals ze vaak wordt genoemd, geniet van haar relatieve vrijheid in Amsterdam. Ontspannen rookt Zineb el-Rhazoui (36), een vrouw van Frans-Marokkaanse afkomst, buiten debatcentrum de Balie een sigaretje voor ze aanschuift voor het interview.

In Parijs heeft de vroegere journaliste van het satirische blad Charlie Hebdo, die slechts door toeval de bloedige aanslag op de redactie van begin 2015 overleefde, permanent beveiligers om zich heen.

Nog altijd loopt er een fatwa tegen haar en duizenden moslims hebben haar met de dood bedreigd wegens haar scherpe kritiek op de onverdraagzaamheid van hun religie. Deze donderdag neemt ze deel aan een debat in De Balie en wordt ook de Nederlandse vertaling van haar boek onder de titel Vernietig het islamitisch fascisme gepresenteerd.

Verder lezen>>>

Facebook Algorithm Change Hits Fox, Breitbart, Conservative Sites – CNN, New York Times Unaffected

This is still more social media censorship, and more attempts to silence all conservative voices. Read my recent article over at The American Thinker. We are seeing an unprecedented erosion in our First Amendment rights, increasingly prohibiting the flow of ideas and free expression in the public square (social media). Run by left-wing self-possessed snowflakes, social media giants are indulging their worst autocratic impulses. And because they can, it is getting worse. “Absolute power corrupts absolutely.”

Having grown up in the 1970s, I can tell you it was a vastly different country then. It was free. But we aren’t any no longer, and it is time we took back what is ours — our unalienable freedoms.

“Report: Facebook Algorithm Change Hits Fox, Breitbart, Conservative Sites – CNN, New York Times Unaffected,” Breitbart, March 6, 2018:

Read more>>>

Waarom Turkije de Griekse eilanden wil binnendringen

Er is één kwestie waarover de regerende Turkse Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) en haar belangrijkste oppositie, de Republikeinse Volkspartij (CHP), het volledig eens zijn: dat is de overtuiging dat de Griekse eilanden bezet Turks grondgebied zijn en moeten worden heroverd. Deze vastberadenheid is zo sterk dat de leiders van beide partijen openlijk hebben gedreigd de Egeïsche Zee binnen te vallen.

Het enige conflict betreffende deze kwestie tussen die twee partijen is dat ze elkaar moeten beconcurreren om te bewijzen wie machtiger en patriottischer is, en dat ze de moed hebben om de dreiging tegen Griekenland aan te gaan. Terwijl de CHP-partij president Tayyip Erdogan van de AKP-partij ervan beschuldigt Griekenland in staat te stellen om Turkse gronden te bezetten, valt de AKP de CHP aan, dat de stichtende partij van Turkije is, dat die Griekenland toestaat de eilanden te bezetten door middel van het Verdrag van Lausanne van 1924, de Turks-Italiaanse akkoorden van 1932 en het Verdrag van Parijs in 1947, waarin de eilanden van de Egeïsche Zee als Grieks grondgebied werden erkend.

Verder lezen>>>