donderdag 7 januari 2010

Het eeuwige slachtoffer

O. DELECRUZE - 06 JANUARI 2010


"Er is geen twijfel over mogelijk dat de islamitische cultuur in het algemeen ongezond is om in op te groeien. (…) Immigranten die niet willen assimileren — dus niet onze cultuur ter harte willen nemen en westerlingen worden — zouden hier helemaal niet moeten zijn."


Vorig jaar heeft het Amerikaanse blog Gates of Vienna een artikel gewijd aan de Deense psycholoog Nicolai Sennels, die tot 2008 verbonden was aan de gesloten jeugdinrichting Sønderbro in Kopenhagen. In de tussentijd heeft hij een boek geschreven, Blandt Kriminelle Muslimer ("Tussen Criminele Moslims"), over zijn ervaringen in het omgaan met jonge moslimcriminelen in het Deense justitiële systeem.

Volgens de wetenschapper Sennels blijkt dat "appeasement" naar moslims toe — ofwel het alsmaar verder toegeven, inschikken en ook het debat de kop indrukken (met bijvoorbeeld de vervolging van islam-critici) zoals dat tot nu toe het motto is in de Nederlandse politiek (op een enkele uitzondering na) — de criminaliteit van moslimjongeren juist steeds verder versterkt. Onlangs werd Nicolai Sennels geïnterviewd door het Finse Homma Forum over "culturele verrijking" en "kansenjongeren" in Denemarken en andere delen van Europa. Hieronder een vertaling van dat interview:

Archief Het Vrije Volk