zondag 24 januari 2010

Geen Stijl, Quo Vadis ?

BOTTEHOND - 23 JANUARI 2010

Sinds het vertrek van anchorman Dominique Weesie lijkt Geen Stijl de weg kwijt te zijn. De manipulatieve reportage van GS TV man Rutger Castricum over de demonstratie bij het proces tegen Geert Wilders was het voorlopige dieptepunt. Was dit een uitglijder of is er meer aan de hand met Geen Stijl en dus ook haar zusje POWNED. Verontrustende overpeinzingen.

Woensdag plaatste Geen Stijl (GS) een reportage van haar redacteur Rutger Castricum op de site. Castricum was afgereisd naar het gerechtsgebouw in Amsterdam om verslag te doen van de demonstratie voor de rechtbank, waar de strafzaak tegen PVV voorman Geert Wilders diende. Tot schrik en verdriet van vele mensen die aanwezig waren produceerde Castricum een gedrocht van een reportage, waarbij hij uiterst selectief mensen uitkoos om te interviewen. Het beeld dat hij wilde laten zien was dat van een bende domme schreeuwers. Een bevestiging dus van het beeld dat in de gewone media en in debatten vaak opgeroepen wordt over mensen die PVV stemmen. Een formule die het steeds minder goed doet, maar nog steeds als argument ingebracht wordt in de discussie over de (zelf)islamisering. En dat pad gaat GS dus ook op, getuige de reportage van Castricum.

Lees verder op: Archief Het Vrije Volk

Goed gezegd, Bottehond! Zelf ben ik ook lid geworden van POWNED in de hoop eens iets anders op tv te zien dan het gebruikelijke linkse gewauwel. De reportage van Rutger Castricum over de Wilders demonstratie was dan ook een ontluisterende ervaring. GeenStijl, POWNED, en niet in de laatste plaats Rutger Castricum zouden er goed aan doen te onthouden dat "ontvrienden" het woord van het jaar 2009 was. Een lidmaatschap is zó opgezegd...