donderdag 28 oktober 2010

Alleen PVV en SGP tegen islamisering...


Brede steun voor linkse motie: islamisering niet tegengaan

donderdag 28 oktober 2010 09:36

Een motie om het tegengaan van de 'islamisering' niet tot doelstelling van het kabinetsbeleid te maken, heeft woensdagavond laat de steun gekregen van de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer.

De motie had tot strekking dat de regering 'in "woord en daad" moet uitdragen, dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is'.

Een brede Kamermeerderheid, inclusief regeringspartijen VVD en CDA, gingen akkoord met de motie. Alleen PVV en SGP stemden tegen.

Elsevier
Fijn dat het nu voor de kiezer even duidelijk wordt gemaakt. Tegengaan van de islamisering is geen regeringsbeleid en alle partijen in de kamer zijn het daar mee eens, behalve de PVV en de SGP. Prima. Dan weten alle kiezers die Nederland NIET willen laten verworden tot een islamitische heilstaat nu op wie ze de volgende keer moeten stemmen. Niet weer op VVD en CDA dus...

Natuurlijk zijn ook de regeringspartijen CDA en VVD niet tegen de islamisering. Ze hebben er toch de laatste vijftig, zestig jaar ook vrolijk aan meegewerkt? Fijn dat we dit dankzij GroenLinks en ons aller Femke even helder konden krijgen!
Gelijkwaardigheid
De motie was een initiatief van de linkse oppositie: PvdA, SP, GroenLinks en D66. De partijen wilden ermee 'de gelijkwaardigheid van mensen' benadrukken. Impliciet verwees de motie naar de anti-islamagenda van de PVV van Geert Wilders.
Nou, veel succes. De gelijkwaardigheid van mensen benadrukken door een ideologie te steunen die de ongelijkwaardigheid van gelovigen/ongelovigen, hetero's/homo's en mannen/vrouwen als een goddelijk voorgeschreven wet ziet. Het is bijna onvoorstelbaar dat mensen zo onnozel kunnen zijn...