zaterdag 5 juni 2010

Jews should get the hell out of Palestine?

More antisemitism, this time from a woman who has been a White House correspondent since 1960. After so many years in a center of international politics such as the White House you'd expect the woman to know that not all Israeli Jews came from Europe, as almost 1 million Jews were kicked out of the surrounding Arab countries after Israel gained statehood. The Jewish people have lived in the Middle East for at least 3.000 years, the Palestinian People were invented by Yasser Arafat in the middle of the 1960's to serve as a political tool against Israel. Occupation, my foot...Wikipedia: On May 27, 2010, outside a White House Jewish heritage event, Thomas stated that Jews "should get the hell out of Palestine" and that Palestine is a country of occupation, whose occupiers should leave the region, returning to "Poland, Germany and America and everywhere else".

Watch out, Helen, your antisemitism is showing...

Helen Thomas

Wat wil Hamas echt? Dit...Het dagelijkse leven in Sderot voor Operatie Gegoten Lood

Voor Operatie Gegoten Lood werden er vanuit de Gazastrook meer dan 3.000 raketten op Israël afgevuurd, sinds het staakt-het-vuren van 18 januari 2009 is dat aantal sterk afgenomen. Toch gaan de aanvallen nog steeds door, de teller staat nu op 369 Kassams en hoewel de meeste geen of alleen materiële schade aanrichten, vallen er ook doden. Op 18 maart 2010 werd bijvoorbeeld in Netiv Haasara, even ten noorden van de Gazastrook, nog een drieëntwintigjarige Thaise gastarbeider door een Kassam gedood. Het was de vijfde raketaanval binnen 48 uur. Geen wonder dus dat Israël een blokkade van de Gazastrook in stand houdt (dat ook Egypte de grens met Gaza gesloten houdt en bezig is daar een 10 kilometer lange muur te bouwen, daar hoor je natuurlijk bijna niemand over). Voor de invoer van al hun wapentuig is Hamas nu aangewezen op de talrijke smokkeltunnels.

Het enige doel van de zogenaamde humanitaire convooien naar Gaza is het breken en uiteindelijk opheffen van de blokkade, zodat Hamas ongehinderd meer en zwaarder wapentuig kan invoeren. Alleen maar om meer dood en verderf en terreur te kunnen zaaien over een groter deel van de piepkleine joodse staat.

Israël is het enige land ter wereld dat al járen onder vuur ligt en toch telkens als het zich gewapenderhand verdedigt door de internationale gemeenschap op de vingers wordt getikt. Daar is maar één enkele reden voor: Israël is de staat van het joodse volk. Net als in de jaren dertig van de vorige eeuw viert het antisemitisme weer eens hoogtij. Terwijl de wereld zich jaarlijks schijnheilig wentelt in droefenis bij de talrijke Holocaust-herdenkingen, werkt ze intussen actief mee aan het demoniseren van de joodse staat en het joodse volk. Wil deze generatie straks echt schuldig zijn aan een tweede Holocaust?

UPDATE
Eigenlijk best wel handig dat moslims geen enkele moeite hebben hun ware aard te tonen en voor hun antisemitisme uit te komen.

Mavi Marmara tegen de Israëlische marine: "Ga terug naar Auschwitz!"

De mythe van het ‘beleg van Gaza’

By • Jacob Shrybman

Nauwelijks drie dagen nadat er iemand in het zuiden van Israël werd gedood door een Kassamraket bezocht Ban Ki Moon, secretaris-generaal van de VN, zondagochtend de Gazastrook en verklaarde tegenover de inwoners van Gaza: ‘Wij staan achter jullie.’ Ban riep op om de zogenaamde blokkade van het door terroristen gecontroleerde gebied op te heffen. Je kunt je afvragen welke blokkade Ban bedoelde, als je bedenkt dat er alleen al in 2009 voor zo’n 738.576 ton aan humanitaire hulp het gebied werd binnengebracht. (vetdruk Antivenin)

Hoe is het mogelijk dat de Verenigde Naties spreken over hetbestaan van een ‘Belegering van Gaza’? Na afloop van een militaire operatie, die op een bevolking van 1,5 miljoen mensen (naar wordt aangenomen) 1.300 slachtoffers kostte, hebben de VN tweehonderd miljoen dollar aan de Gazastrook geschonken. Haïti, waar als gevolg van het natuurgeweld naar schatting 230.000 mensen zijn omgekomen en meer dan drie miljoen slachtoffers overleven, kreeg van de VN slechts tien miljoen dollar... Daarbij moet natuurlijk worden aangetekend dat de mensen in Haïti zich niet schuldig hadden gemaakt aan tien jaar van voortdurende aanvallen op een nabijgelegen, onschuldige burgerbevolking - en dat zij het slachtoffer werden van een natuurramp.

De internationale gemeenschap huldigt zonder blikken of blozen de leugen van een door Israël gevoerde belegering van de Gazastrook en negeert daarmee de feiten op de grond. Al vele jaren komt er in grote hoeveelheden humanitaire hulp Gaza binnen. Ook na afloop van Operatie ‘Cast Lead’ was dit het geval. In 2009 kwamen er 30.576 vrachtwagens met hulpgoederen het gebied in. In hetzelfde jaar werd er voor 4.883 ton aan medische materialen naar de Gazastrook gebracht.Ook nu (maart 2010) blijft dit doorgaan; in de afgelopen maand bijvoorbeeld, zat er een compleet CT-scanapparaat bij.

De Gazastrook wordt omschreven in termen als ‘de grootste gevangenis ter wereld’, waarbij wordt gesuggereerd dat de inwoners niet in staat zouden zijn om het gebied te verlaten. In 2009 passeerden 10.544 patiënten met hun begeleiders de grens, om vervolgens in Israëlische ziekenhuizen te worden behandeld. Alleen al in de afgelopen weken zijn er bijna vijfhonderd patiëntenmet hun begeleidersvanuit Gaza naar Israël gekomen voor een medische behandeling.

Sderot Media Centre