donderdag 8 oktober 2015

EIGEN VOLK LAATST: Vluchtelingen huren pand van 4 miljoen euro

Eén van de door de minister van Wonen aangewezen rijksvilla's in Den Haag is het voormalig ministerie van Algemene Zaken. De kunstenaars die nu in het monumentale pand zitten, moeten er binnen vier weken uit.

Bekijk de video

Kunstenaars die een culturele bijdrage aan ons land leveren eruit, asielzoekers die alleen maar geld kosten erin. Denkend aan de verloedering in de prachtwijken zal het straks ook nog eens niemand verbazen als de belastingbetaler na afloop van het aangenaam verpozen een riant bedrag mag ophoesten om dit rijksmonument weer in de oude staat te herstellen. Weg met ons... 

EIGEN VOLK LAATST: Prachtpanden voor opvang

Inge Lengton

DEN HAAG - Het kabinet biedt aan gemeenten een aantal prachtige panden aan om asielzoekers met een verblijfstatus in op te vangen. Het gaat onder andere om voormalige rechtbanken, monumentale villa’s en statige herenhuizen, vaak op de mooiste locaties van een stad.

Gemeenten mogen van minister Blok (Wonen) zelf beslissen of ze Rijkspanden willen gaan gebruiken voor de asielopvang. Eigenlijk stonden ze op de lijst om verkocht te worden, maar nu het tekort aan woningen voor statushouders steeds nijpender wordt, is hij bereid om ze uit de verkoop te halen en ze aan gemeenten te verhuren.

Lees verder>>>

Intussen kunnen naar schatting 25.000 dakloze autochtonen terecht in de opvang, op straat of in openbare gebouwen. Net als de wachtlijsten voor een sociale woning is dat voor eigen volk blijkbaar goed genoeg.