donderdag 1 april 2010

Het geloof van de vrede in actie

Een groep fundamentalistische moslims heeft woensdagavond in Antwerpen een lezing van de Nederlandse schrijver Benno Barnard verstoord.

Barnard zou voor studenten van de Antwerpse universiteit spreken over de politieke islam. Zijn lezing had de naar zijn zeggen ironisch bedoelde titel 'Leve God, weg met Allah'. Onder het schreeuwen van bekende strijdkreten als "Allah Akhbar" en "Takfir" bestormden de moslims het podium. Gelukkig had de schrijver lijfwachten bij zich, zodat de vrijheid van meningsuiting deze avond het enige slachtoffer was. De lezing werd namelijk stopgezet.Op de website Sharia 4 Belgium staat een bericht over de lezing, getiteld: Islamdebat van Benno Barnard. Enkele fragmenten:
Beste moslimbroeder/zuster

De vijand van onze religie hebben weer een stap dichterbij gezet naar hun openlijke belediging van de islam en zijn volgelingen.

...een zoveelste klap in het gezicht van de moslimgemeenschap!...

... Laten wij als moslims dit zomaar begaan of beantwoorden wij deze zuivere provocatie met een scherpe tong...?

... Iedereen die deze oproep leest en verder bij de pakken blijft zitten zal ondervraagd worden op Yaum Al Qiyaama. "Wat heb JIJ gedaan ter verdediging van je geloof?!?"

Vol trots wordt vermeld dat deze tactiek van intimidatie en geweld ook op andere plaatsen al met succes is toegepast om kritiek op de islam te verhinderen:
Bekijk alvast hoe onze moslimbroeders in de Verenigde Staten zulke "gasten" aanpakken:Mohammed zou trots op ze zijn...

Update: Interview met Benno Barnard in het Belgische actualiteitenprogramma Terzake Videozone

Een voltreffer van dhr. Barnard: "Ik had geen betere lezing kunnen geven. Ik sprak twee zinnen en de sharia onderbrak mij. Sterker punt kon ik niet bewijzen."