maandag 22 februari 2010

Moslima's protesteren tegen apartheid in moskee

WASHINGTON

Ongeveer 20 vrouwen zijn bijna gearresteerd omdat ze in de centrale hal van het Islamic Center of Washington aan het bidden waren. De politie werd gebeld om een einde te maken aan het protest, en zei de vrouwen te vertrekken omdat ze anders gearresteerd zouden worden.

Een van de vrouwen, Jannah B'int Hannah zegt dat ze zich een tweedeklas burger voelt wanneer ze in een aparte ruimte moet bidden waar ze de imam niet kan zien.

Volgens Syed Burmi, de imam van de Islamic Society of Western Maryland, zegt dat de fysieke scheiding van mannen en vrouwen helpt de aandacht op het gebed gericht te houden. Ook beschermt het de privacy en de eerbaarheid van de vrouwen.

Asra Nomani, een islamitische feministe, zegt dat moslima's worden aangemoedigd om binnen de maatschappij naar de top te streven, en willen in de moskee geen tweederangs burger zijn.

Lees het artikel hier: Muslim women protest separation at DC mosque

Is het niet om te huilen? Twintig islamitische Rosa Parks eisen gelijkheid en de politiemacht van het land dat de leider van de vrije wereld heet te zijn, komt prompt aanstormen om de religieuze apartheid te handhaven. Zoiets gaat je verstand toch te boven. Wat is de volgende stap: dat moslims straks het alarmnummer mogen bellen als hun vrouw weigert zich te laten slaan of zo?