dinsdag 14 december 2010

Een agent voor elk huis...

"Je kan toch niet voor elk huis een agent gaan neerzetten?"

Dat zei Frits Bolkestein onlangs in het programma van Pauw en Witteman naar aanleiding van een citaat in het boek Het Verval van Manfred Gerstenfeld, waarin hij "bewuste" joden in Nederland adviseerde om maar te emigreren naar Israël of de Verenigde Staten omdat hij weinig vertrouwen had in het Nederlandse beleid om antisemitisme te bestrijden.

De VVD'er kwam met het voorbeeld van een joods gezin dat was weggepest door jongeren met een moslimachtergrond. "Dat gebeurde met smerige trucs, bijvoorbeeld door drollen door de brievenbus te gooien. Daar kan de politie niets aan doen. Je kan toch niet voor elk huis een agent gaan neerzetten?"

Klinkt logisch, nietwaar? De politie heeft meer te doen, bezit beperkte middelen en mankracht, een agent voor elk huis neerzetten lijkt er inderdaad gewoon niet in te zitten.

Wie schetst dus mijn verbazing bij het zien van het volgende artikel in De Telegraaf van deze ochtend:

Permanente politiepost bij huis Robert M.
AMSTERDAM - Bij het huis van Robert M. in Amsterdam staat dinsdagochtend een mobiele politiepost. Dat was maandag nog niet het geval. Toen reden er wel al met grote regelmaat politieauto's door de straat.

Robert M. wordt ervan verdacht op grote schaal kinderen te hebben misbruikt. Mogelijk heeft hij tientallen slachtoffers gemaakt. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan liet eerder al weten dat de politie de woning van de verdachte beveiligt. Dat moet voorkomen dat mensen bijvoorbeeld vernielingen aanrichten. De adresgegevens van M. circuleren op internet.
Verbazingwekkend. Vernielingen en pesterijen bij een jood, homo, lesbiënne of zo maar een Nederlander en de politie geeft niet thuis. Het adres van een pedo die waarschijnlijk de spil is van een internationaal kiddiepornnetwerk verschijnt op het internet en de politie weet niet hoe hard ze moeten lopen om diens eigendommen te gaan beschermen, nota bene zelfs met een permanente politiepost.

De boodschap aan alle joden, homo's, lesbiënnes of zo maar Nederlanders is hiermee weer eens helemaal duidelijk. Because you're NOT worth it...

Update: Waar blijft de permanente politiepost voor de overvallen Spar in Moerkapelle? O, wacht, dat is de winkel en het bestaansmiddel van een autochtoon die zich onder bedreiging van een vuurwapen tegen twee lichtgetinte Marokkaanse overvallers moest verdedigen. Never mind dus...