donderdag 2 oktober 2014

'Racistisch' kunstwerk van Banksy weggepoetst

Clacton-on-Sea - 
Het Britse plaatsje Clacton-on-Sea heeft een muurschildering van de beroemde Britse straatartiest Banksy weggepoetst. Volgens het gemeentebestuur was de schildering racistisch.
Op de schildering zijn vijf duiven te zien die protestborden vasthouden. Daarop is te lezen 'Migranten niet welkom', 'Ga terug naar Afrika' en 'Blijf van onze wormen af'. Rechts van de duiven zit een kleurig vogeltje tegen wie de duiven lijken te demonstreren.


Het is de vraag of de schildering niet juist anti-racistisch is bedoeld. Het plaatselijke parlementslid is onlangs overgestapt van de Conservatieve Partij naar UKIP, een partij die niet bepaald bekend staat om zijn liefde voor migranten. Banksy, een mysterieus figuur dat weigert om in de openbaarheid te treden, wil geen commentaar geven, dus het blijft gissen naar zijn motieven.
De gemeente laat aan de BBC weten dat, als Banksy nog wil terugkomen, hij van harte welkom is om een nieuwe schildering te maken.

Aldus De Telegraaf

De moraal van dit verhaal?  Als je geen zin hebt je wormen (of andere zaken die je voorouders in Engeland/Nederland/Europa met veel hard werk en moeite voor zichzelf en hun nageslacht hebben opgebouwd, met elke willekeurige gelukszoeker uit Verweggistan wilt delen, ben je volgens de politiek-correcte meute een RACIST.

Afrika is van de Afrikanen, Azië is van de Aziaten, en alles wat wij hebben is van iedereen...