maandag 13 oktober 2014

Als je wijk verandert in een 'klein kalifaat'

PERDIEP RAMESAR − 18/05/13, 00:00

Een deel van de zogeheten Vergeten Driehoek in de Haagse Schilderswijk ontwikkelt zich tot een heuse enclave van orthodoxe moslims. De vrees bestaat dat jonge moslims zich in die buurt tot djihadisten ontpoppen.

'De Vergeten Driehoek', de naam zegt het al, is een buurt in Den Haag waar zich een ontwikkeling voltrekt waar niemand daarbuiten iets van lijkt mee te krijgen. Een deel van de driehoek, die ooit die naam kreeg omdat die buurt was 'vergeten' bij de stadsvernieuwing, wordt ook wel een 'moslimenclave' genoemd.

Het is niet zomaar een buurtje waar alleen veel mensen met een islamitische achtergrond wonen, maar het is een gebied dat bewoond wordt door een relatief grote groep zeer orthodoxe moslims. Bewoners en anderen in de wijk zeggen dat al jaren. De laatste tijd heeft de buurt, waar enkele honderden gezinnen wonen, zelfs nieuwe bijnamen gekregen: De Sharia Driehoek, of ook wel de Punt van het Zwaard.

Lees meer op: Trouw

Als je dit leest vraag je je toch echt af wat onze F-16's boven Irak te zoeken hebben, terwijl onze overheid/elite hele wijken in ons land tot kalifaat laat verloederen. En intussen de man die al tien jaar lang met gevaar voor eigen leven waarschuwt voor deze islamisering, voor de tweede keer voor de rechter wil slepen.