donderdag 9 oktober 2014

De hypocrisie van de anti-Zwarte Pietbrigade

PowNews gaat op bezoek bij de Surinaamse gemeenschap, en achterhaalt dat men helemaal niet zo consequent is over het afschaffen van Zwarte Piet.


Terwijl inmiddels 's lands grootste supermarkt ook zwicht voor de anti-Zwarte Pietenterreur heeft PowNed een briljante actie op touw gezet: middels een simpele aantonen dat de Nederlandse reactie op al het gezeur en het gezever van de met roet beslagen kindervriend niks te maken heeft met racisme, maar gewoon met een oprechte poging een traditie in ere te houden.

Les meer op: De dagelijkse standaard

GEEN ZWARTE PIET? KOOP ER DAN NIET!!

Wij blijven hier

Albert Heijn doet Zwarte Piet in de ban

Volgens woordvoerder Els van Dijk is er binnen hoofdconcern Ahold ,,lang en goed'' nagedacht over het besluit. Het bedrijf wil niet doof zijn voor het maatschappelijk debat rond Zwarte Piet ,,dat de laatste tijd duidelijk is verhard. Je moet iets met zo'n discussie''.

,,Heel Nederland komt bij ons over de vloer en dus willen we inspelen op de wensen van iedereen.''

Dus als een stelletje racismekraaiers iets roept moet je daar iets mee? Door het overgrote deel van je klantenbestand in feite het etiket RACIST op te plakken?

Albert Heijn speelt niet in op de wensen van iedereen. Albert Heijn schoffeert het grootste deel van 'iedereen' om tegemoet te komen aan een klein groepje stomvervelende jankerts dat al jaren bezig is met het verpesten van een traditioneel Nederlands kinderfeest. Een traditioneel kinderfeest dat nu zelfs door het Centrum voor Volkscultuur op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed zal worden geplaatst. (Dat kan leiden tot plaatsing op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van UNESCO, dezelfde lijst waar de Iraanse "Zwarte Piet" nota bene al sinds 2009 op voorkomt!)

Ik hoop dat een heleboel vaste AH-klanten beter nadenken dan Ahold en de supermarktketen boycotten tot deze belachelijke maatregel wordt teruggedraaid. En dat geldt wat mij betreft ook voor andere winkels!

GEEN ZWARTE PIET? KOOP ER DAN NIET!!

Update:  Persbericht van AH:
Albert Heijn is er voor iedereen. Voor de vele klanten die het Sinterklaasfeest op de gebruikelijke wijze willen vieren, hebben we producten met Zwarte Piet daarop. Maar u ziet ook producten waarop hij niet staat. Aan de klant de keuze. Er is dus zeker geen sprake van een besluit om Zwarte Piet in de ban te doen.

Er zijn nu veel berichten in de media over Sinterklaas en Albert Heijn. Deze komen voort uit een foto van een display die nu al in de winkel staat. Daarin worden verkleedpakjes voor kinderen getoond, met kinderen zonder schmink. U vindt echter ook nu al producten in onze winkels waarop Zwarte Piet wél staat.
 Zeker bang om klanten/omzet te verliezen.

Het politiek-correcte toegeven aan jammerende minderheden ondergraaft onze eigen cultuur. Dat wordt nog erger als oer-hollandse bedrijven en onze eigen politici daar enthousiast aan meedoen. Raak ze met de enige macht die we tegenwoordig nog hebben: voor bedrijven met je klandizie en voor politici met je stem!

Jumbo is die outfit die op de bres staat voor de "zielige" Palestijnen en producten uit Judea en Samaria (de "Westbank") weigert. Wie Israël het bestaansrecht gunt, wil dus misschien liever nog even verder zoeken naar een nieuwe super...