zondag 1 april 2012

Ontwikkelingshulp doet de wereld geen goed.

Welja, nu er bezuinigd moet worden is Nederland in rep en roer. Op zich wel bijzonder, want in de perioden dat Nederland als natie geen centje pijn had op economisch gebied hebben verschillende huishoudens, waarschijnlijk honderdduizenden, de “broekriem” wel eens aan moeten halen. Naar verluidt worden nog wekelijks grote aantallen Nederlanders aangetroffen bij voedselbanken. In Afrika komen ze het voedsel tenminste nog met een vrachtauto in het dorpscentrum brengen; hier te lande kan men het in de centra van grote steden zelf afhalen. Dat is niet van de laatste maanden. Dat is al jaren zo: voedselbanken in Nederland.

Nu er bezuinigingen plaatsvinden op gebieden waar de ledenachterban van diverse partijen grof geld verdienen, blijken verschillende politici onaangenaam getroffen. Nijpels beweerde nog dat “bezuinigingen op ontwikkelingshulp slecht zijn voor de Nederlandse economie.” De 96-jarige oud-premier de Jong (CDA) dreigt zelfs de partij te verlaten en eveneens oud-premier Lubbers (ook CDA en tevens Hollandia-Kloos) kapittelde huidig premier Rutte, maar vooral Wilders. Nu: als dat geen uitnodiging is aan het dynamische duo Batman en Robin (Ferrier & Koppejan) van het CDA……

Toch interessant om eens te kijken wat de aimabele Prof. Hans Jansen van ontwikkelingshulp vindt. Professor Jansen is Arabist. Van 1991 tot 1997 is hij lid geweest van de Nationale Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking, de NAR, het inmiddels opgeheven toenmalige officiële adviesorgaan van de Minister van Ontwikkelingssamenwerking. Al in 1997 noteerde professor Jansen het volgende:

Lees meer op: Artikel7.nu