maandag 29 december 2008

De "onschuldige burgers" van Gaza

Even een voorbeeld van de stiekeme manier waarop de media, in dit geval NRC Handelsblad, de mening van zijn lezers probeert te beïnvloeden ten gunste van de "onschuldige burgers" van Gaza.

Uit "Offensief Israël eist vele levens" op nrc.nl van vandaag:

"In totaal hebben Palestijnse raketten uit de Gazastrook sinds 2000 minder dan 20 levens geëist in Israël."
Och, 20 doden in 8 jaar, dat klinkt alsof het eigenlijk nog best meevalt, nietwaar? En over de honderden gewonden, de duizenden getraumatiseerde burgers en de materiële schade praat nrc al helemaal niet natuurlijk. Om vervolgens in de volgende zin de lezer onder de neus te wrijven wat pas écht erg is:
"Volgens de VN-hulporganisatie UNRWA zijn bij het Israëlische offensief zeker 51 burgerdoden gevallen."
Nee maar, 51 burgerdoden in een paar dagen, dát is pas erg. Proeft u de disproportionele wraakoefening van de Israëlische onderdrukker op de onschuldige burgers van Gaza ook al uit deze woorden? Wie er eenmaal op gaat letten komt dit soort gluiperige opmerkingen overal tegen.

En hoe onschuldig zijn die burgers eigenlijk? Nog maar twee weken geleden woonden tienduizenden van diezelfde gewone burgers van Gaza een reusachtige Hamas-rally bij en bejubelden ze de Qassam-raketten die dagelijks op Israël werden en worden afgeschoten. Als entertainment was er een afschuwelijk "toneelstukje" waarin een Palestijn, gekleed als de tweeëneenhalf jaar geleden gekidnapte Israëlische soldaat Gilad Shalit op het toneel werd "vernederd".Hamas is door de bevolking van Gaza gekozen, Hamas wordt alom gesteund en bejubeld voor zijn "verzet" tegen de gehate "Joodse entiteit". De tranen en het geweeklaag komen pas los als Israël terugslaat. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. En misschien bij de volgende verkiezing niet meer op Hamas stemmen...

Bron: little green footballs

Oorlog in Israel

De berichtgeving in de media wil nog steeds min of meer subtiel de indruk wekken dat Israel de boosdoener is en dat de Palestijnen eigenlijk de echte slachtoffers zijn van Joodse terreur en onderdrukking. De beelden van jammerende vrouwen, wild gebarende mannen en niet te vergeten zielig huilende kindertjes zijn weer eens niet van de lucht. Het wachten is op het wonderbaarlijk onbezoedelde speelgoedbeertje op de rokende puinhopen van een huis, en de foto's van een halfverbrande koran. Propaganda, gemaakt door Palestijnse fotografen die heus hun leven niet gaan wagen door Hamas in een ongunstig daglicht te stellen, en gretig door de wereldpers als nieuws geserveerd.

Als tegengif hier een paar links naar interessante blogs van Israëlische bloggers:

Sderot Media

The Muqata

Israellycool

Ronmossad

Israel at Level Ground

En voor alle duidelijkheid nog even een presentatie over de ware aard van Hamas:

What is Hamas

Het zogenaamde "Palestijnse volk" heeft op democratische wijze gekozen voor Hamas en draagt dus wat dat betreft de volledige verantwoordelijkheid voor de wantoestanden in Gaza en de agressie tegenover Israëlische burgers. Het is bedroevend dat onze media steeds weer medelijden proberen te wekken voor de arme zielepieten in Gaza. Wie dus wil weten wat er echt in Gaza (en in de rest van de wereld) gebeurt doet er goed aan zich op het internet uit zo veel mogelijk verschillende bronnen te informeren. De berichtgeving over deze oorlog laat maar weer eens zien dat onze media niet meer te vertrouwen zijn.

Citaat van de week

Er is een tijd van bestanden en er is een tijd van strijden, en nu is het tijd om te strijden.

Ehud Barak, minister van Defensie van Israël, 27 december 2008