donderdag 11 maart 2010

Hertellen Witwassen stemmen Rotterdam begonnen


Volgens de Telegraaf:

Aan de hertelling zijn strakke regels verbonden. In de sporthal zijn rijen tafels opgesteld, aan de kopse kanten ervan staan de groene stembussen. Bodes rijden de stembussen naar binnen. De tellers zijn te herkennen aan hun verschillend gekleurde T-shirts. Mensen met een wit shirt tellen de stemmen, ambtenaren in paarse shirts buigen zich over volmachten en stempassen. Mensen in het blauw verlenen hulp.

Als een teller vragen heeft, kan hij dat laten weten door een blauwe vlag op te steken. Als een vak klaar is met tellen, kunnen ze dat kenbaar maken met een witte vlag. Na controle haalt een bode de stembus en een envelop op. In deze envelop zit een lijst waarop de tellingen staan vermeld. De lijsten en stembussen worden daarna verzegeld. De stembiljetten, stempassen en volmachten gaan dan in de stembussen naar een beveiligde opslag.
De Telegraaf

Zodra dit circus is voltooid en de vele min of meer frauduleus verkregen stemmen op magische wijze zijn witgewassen door ze opnieuw te tellen, moet het vertrouwen van de kiezer in de Nederlandse democratie blijkbaar weer zijn hersteld.

Dat belooft nog wat voor 9 juni...