dinsdag 13 januari 2009

Oude tijden herleven...

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn zes miljoen joden afgevoerd naar de concentratiekampen en de gaskamers. Dit gebeurde in ons land, net als in andere bezette gebieden, niet uitsluitend door Duitse soldaten, maar met medewerking van de Nederlandse politie, het ambtenarenapparaat en uitzonderingen daargelaten zonder dat onze bevolking er iets tegen ondernam. Het begint erop te lijken dat de oude tijden herleven: in ieder geval geven onze ordehandhavers vrij baan aan de barbaren die "Joden aan het gas" scanderen.

ROTTERDAM - De politie heeft gisteren in Rotterdam aanhangers van Hamas geen strobreed in de weg gelegd, ondanks dat ze Jodenhaat predikten en in aanvaring kwamen met toeschouwers.

"Ze schreeuwden Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas", briest ooggetuige Ton van Dordt, die de groep op de West-Kruiskade tegenkwam. "De meesten waren snotjongens van een jaar of twaalf. Ze werden aangevoerd door twee volwassenen. Agenten die de groep in gaten hielden, deden er niks aan!"
Van Dordt, die oud-politieman is, besloot vervolgens om zelf maar actie te ondernemen. Hij fietste naar de groep toe en vroeg aan de jongens of ze het normaal vonden om zulke kwetsende teksten te roepen.

Geheel niet onder de indruk trapten ze tegen de fiets van de kordate Rotterdammer aan en bedreigden hem.

De agenten kwamen volgens Van Dordt toen opeens wel in actie. Hij dacht nog dat ze hem kwamen redden en de agressievelingen zouden arresteren. In plaats daarvan werd hij vermanend toegesproken en werd hem gevraagd om zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken.

'Geen problemen'

"Ik wist niet wat me overkwam", foetert Van Dordt. "Ik kreeg zowaar te horen dat ik degene was die een relletje veroorzaakte. Volgens de politie was de groep al twee uur lang zonder problemen aan het protesteren. Ik was degene die de zaak had doen ploffen."

Uit navraag bij de politie blijkt dat de groep geen vergunning had om te demonstreren. Ze doken opeens op tussen het winkelende publiek. "We hebben besloten om niet in te grijpen", zegt woordvoerster Yvette van den Herik. "Het was erg druk in het centrum en je weet niet wat zo'n groep vervolgens gaat doen."

Demonstrerende jongeren Rotterdam zorgen voor onrust

Dat de Nederlandse politie niet de enige is, die om de lieve vrede zoveel mogelijk te bewaren dan maar toegeeft aan een gewelddadige meute blijkt uit het volgende verhaal van The Muqata Blog, opgestuurd door een Duitse lezer van het blog, Sebastian M.

"Vandaag demonstreerden tienduizend mensen in mijn woonplaats Duisburg (Duitsland) tegen Israël en om hun steun te betuigen aan Hamas. Dus hingen mijn vriendin en ik twee Israelische vlaggen uit de ramen van onze flat op de derde verdieping. Toen de demonstratie door onze straat kwam brak de politie in onze flat binnen en haalde de vlag van Israel weg. De verklaring van de politie was dat ze de situatie wilden de-escaleren, omdat veel demonstrerende jongeren op het punt stonden ons flatgebouw binnen te dringen. Eerder gooiden ze al sneeuwballen, messen en stenen tegen onze ramen. We stonden allebei aan de andere kant van de straat en waren geschokt toen we een politieagent in onze slaapkamer zagen staan die het raam opende om de vlag te pakken. De foto laat de situatie zien. De politie gaf toe aan de eisen van de meute."


Muqata, January 9, 1:16 AM

Zelfs in "the land of the free" is de politie blijkbaar de weg kwijt, zoals de beelden van "Zombie" laten zien. Want ook tijdens een pro-Palestijnse rally in San Fransisco wordt de enige pro-Israel demonstrant door de plaatselijke Hermandad vriendelijk maar beslist verzocht te verdwijnen. Als reden geeft de politie natuurlijk op dat dit "voor zijn eigen veiligheid" is, en dat hij de menigte niet moet ophitsen. De politie gaf hem een waarschuwing en escorteerde hem weg van de rally een zijstraat in, onder luid gejuich van de anti-Israel demonstranten.
Zombietime Gaza War Protest

Het is te begrijpen dat de politie soms wil voorkomen dat de gemoederen nog verder verhit raken. Dat wil echter niet zeggen dat men overal en ten allen tijde schreeuwende, gewelddadige hufters maar hun gang moet laten gaan om problemen te voorkomen. Er is niets wat een bullebak zo aanmoedigt als het feit dat hij zich keer op keer ongestraft aan intimidaties en bedreigingen te buiten kan gaan. Het wordt tijd dat men zich in het Westen bewust wordt van het feit dat toegeven aan dreigementen van moslims alleen maar gezien wordt als een teken van zwakte en nog meer geweld uitlokt. Of blijven we nog een keer rustig toekijken terwijl het joodse deel van de bevolking in Europa wordt uitgeroeid?

Update: De affaire met de Israelische vlag is in Duitsland bij velen ingeslagen als een bom. Polizeisprecher: Bewohner wollte nur provozieren