woensdag 15 oktober 2014

Dit verdienen Europarlementariërs ernaast

Meer dan de helft van de Europarlementariërs heeft naast een reguliere vergoeding nog inkomen uit externe activiteiten.

In totaal klussen 398 Europarlementariërs voor 18 miljoen euro per jaar bij. Dat blijkt uit een database die maandag is gelanceerd door Transparency International. Van iedere Europese afgevaardigde is op te zoeken of, en hoeveel, hij naast zijn parlementaire werk bijverdient.
Grootverdieners

Een een select groepje van 12 Europarlementariërs verdient meer dan 10.000 euro per maand extra. Onder de grootverdieners bevinden zich de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt en de Franse oud-ministers Michele Alliot-Marie en Rachida Dati. Pijnlijk: Verhofstadt heeft een
aanwezigheidspercentage van 15 procent.

Lees meer op: Z2!

Een cijfermatige verdediging van Geert Wilders

INZENDING. UIT DE MAILBOX. NIET DOOR ONS GESCHREVEN. WEL EEN GOED VERHAAL. LEKKER LANG OOK. LEZEN, EN DAN SAVE AS OPSLAAN BEWAREN ALS SOORT VAN CIJFERMATIG STANDAARDWERK. OKTHXBAI.

Veel mensen achten Wilders een racist met een inherente antipathie jegens elk lid van het Marokkaanse ras. Zijn steun voor bijvoorbeeld de Marokkaans Elou Ahkiat die een wijnbar wilde openen, wordt in deze assumptie voor het gemak vergeten. Het OM verdenkt Wilders o.a. van “groepsbelediging op basis van ras”. Dit is op zich al lastig hard te maken aangezien er geen Marokkaans ras bestaat, maar laten we er voor het gemak vanuit gaan dat het Berbers betreft. Bovendien riep Wilders niet op tot de gewelddadige verwijdering van de Marokkaanse gemeenschap, maar verwijst hij naar vrijwillige remigratie. En vrijwillige gesubsidieerde remigratie is, blijkens de remigratiewet, al jaren staand beleid. Hier kunt u bijvoorbeeld zien hoeveel Euro een Marokkaans gezin ontvangt bij vertrek. Wilders riep in zijn ongelukkige uitspraak niet op tot minder Marokkanen omdat het Marokkaanse ras hem an sich niet aanstaat. Hij riep hiertoe op omdat hij minder criminaliteit en islamitisch fundamentalisme in de Nederlandse straten wil.

Lees meer op GeenStijl