maandag 4 september 2017

Speech Geert Wilders Ambrosetti conferentie, Italië, Villa d’Este, 2 september 2017

Dames en heren,

Bedankt dat ik hier vandaag mag zijn. Ik waardeer het dat u iemand uitnodigt die uw enthousiasme voor de Europese Unie niet deelt. Of uw Europese droom zoals Euro Commissaris Frans Timmermans het zojuist noemde. Om eerlijk te zijn: zijn droom is mijn nachtmerrie.

Ik besef dat mijn mening verschilt van die van de vele leden van de Europese elite in ons midden, maar ik ben een optimist.

Ik geloof in een positieve toekomst voor Europa als een gemeenschap van onafhankelijke, soevereine en democratische landen - samenwerkend zonder een supranationale politieke unie - een Europa zonder de Europese Unie.

Ik geloof dat een echte democratie alleen kan bestaan en bloeien binnen een natiestaat. De nationale soevereiniteit gecombineerd met de binnenlandse cultuur geeft ons onze identiteit. Evenals controle over onze eigen grenzen en begroting en het recht om te beslissen hoe we het zelf als natie gebruiken.
Helaas hebben de meeste van onze regeringen steeds meer bevoegdheden overgedragen aan de EU, waardoor veel belangrijke dingen die we in de afgelopen eeuwen hebben bereikt, ondermijnd worden.

Lees verder>>>