donderdag 24 mei 2012

Respect voor de kiezer?



Gááp...



Zij stemden voor Nederlandse deelname aan het permanente Europese noodfonds ESM.













Najaarsschoonmaak 12 september 

Spreektekst Geert Wilders, debat ESM-verdrag (tweede termijn)

Vz,


Zeven jaar geleden spraken de Nederlanders zich uit tegen de Europese Grondwet. De uitslag was duidelijk. De Nederlanders wilden minder Europa en meer Nederland.


De politieke elite trok zich daar echter niets van aan en drong ons het Verdrag van Lissabon op. Dit aftreksel van de Europese Grondwet negeerde de wens van de Nederlandse bevolking volledig. Het bracht ons niet minder maar juist meer Europa.


En de geschiedenis herhaalt zich nu. De arrogante eurofielen hebben niets geleerd. Ze drammen opnieuw hun zin door. Een meerderheid van de Nederlanders wil het ESM-verdrag helemaal niet, maar een meerderheid van de Tweede Kamer drukt het door omdat ze het opnieuw beter denken te weten. Vz, dat is de arrogantie van de macht. Met als gevolg: nog meer Europa en nog minder Nederland!


Het is glashelder: deze Kamer in deze samenstelling vertegenwoordigt Nederland niet; deze Kamer vertegenwoordigt Brussel. Dit is een schijndemocratie. En wij hebben een échte democratie nodig. Met referenda. Zoals in Zwitserland. Want zelfs het ultieme referendum dat wij kennen – en dat zijn de verkiezingen op 12 september – worden hier niet afgewacht om een controversieel verdrag waar de honden geen brood van lusten en waar de bevolking niets van wil weten, nog even snel door de Kamer te jassen.


Vz, de meerderheid van de Nederlanders willen geen Europese transferunie. Ze willen geen overdracht van soevereiniteit aan een ondemocratisch, niet controleerbaar instituut dat landen overeind moet houden die er zelf een zooitje van hebben gemaakt. En ze willen niet dat we een blanco cheque van 40 miljard euro tekenen om eurolanden te spekken die hun eigen broek niet kunnen ophouden terwijl de Nederlandse belastingbetaler tegelijkertijd door de Kunduz-coalitie wordt uitgeperst met miljarden aan lastenverzwaringen en bezuinigingen. Voorzitter, laten we eerlijk zijn, het is aan niemand uit te leggen: wij voor miljarden bezuinigen en zij in het zuiden van Europa krijgen miljarden van ons op een presenteerblaadje aangeboden.


De Minister van Financiën, de heer De Jager heeft dat allemaal uitonderhandeld en verdedigd. Hij is de eerstverantwoordelijke voor dit echec, voor deze blanco cheque, voor het opgeven van ons veto-recht, voor het opgeven van onze nationale soevereiniteit.


De minister van Financiën heeft daarmee onze belangen in Brussel verkwanseld. Hij vertegenwoordigt Nederland niet; hij vertegenwoordigt Brussel. En de PVV kan niet toestaan dat de Staten-Generaal wordt gereduceerd tot een schertsparlement dat met handen gebonden moet toekijken hoe Brussel de portemonnee van de Nederlanders plundert.


De eerstverantwoordelijk hiervoor, de eerstverantwoordelijke voor dit ESM-Verdrag kunnen wij daarom niet langer dulden, ik zeg dan ook nu, ook namens mijn fractie, het vertrouwen in deze Minister van Financiën dan ook op. Vandaar de volgende motie:


De Kamer,


gehoord de beraadslaging,


zegt het vertrouwen in de minister van Financiën op,


en gaat over tot de orde van de dag.