dinsdag 13 januari 2009

De eerste islamitische enclave...

Ahmed Marcouch wil een ‘stad op zich’, buiten de ring. ‘Er kan een bloeiende moslimgemeenschap ontstaan met voldoende sociaal kapitaal. De moslimminderheid wordt dan een pluspunt.’ Dat schrijft de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch in een interne brief aan andere stadsdeelvoorzitters in Amsterdam-West. De PvdA-bestuurder haakt in op de actuele discussie om het aantal stads-delen in Amsterdam te verkleinen. Marcouch is voor en ziet een super-stadsdeel voor zich, een stad op zich: Nieuw West. Hij schrijft: ‘Er is een wezenlijk verschil tussen west binnen de ring en west buiten de ring.’

Marcouch ziet allerlei voordelen in een groot, nieuw stadsdeel buiten de ringweg (concurrentie met Purmerend en Almere, de bouw van wolkenkrabbers, uitbreiding van de universiteit), maar schrijft ook: ‘Nieuw West kan zich toeleggen op de integratie van immigranten.’ Wie wil kan zijn ‘geloof in Nieuw West’ ook letterlijk opvatten, namelijk als moslimgeloof.

Bron: Marcouch wil graag superstadsdeel

Dat Ahmed Marcouch voortdurend bezig is de islamisering van Nederland te bevorderen mag voor niemand een verrassing zijn. Of het nu gaat om niet-handenschuddende straatcoaches, hoofddoekjes voor politieagenten of koranlessen op openbare scholen, Marcouch staat altijd klaar om de juiste oplossing in te voeren en "toevallig" betekent dat altijd meer islam in Nederland.

Nu wil hij het beperken van het aantal deelraden dus aangrijpen om een islamitische enclave te stichten in Amsterdam. Dit is natuurlijk geen persoonlijke hobby of een toevallige ingeving van Marcouch, maar een systematische strategie die door moslims in Europa blijkbaar al decennia geleden werd ontwikkeld.

In zijn reeks artikelen getiteld De Eurabië Code schrijft de bekende blogger Fjordman namelijk:

Ex-moslim dr. Patrick Sookhdeo waarschuwt dat de islamisering in Europese steden niet toevallig plaatsvindt. Het "is het gevolg van een zorgvuldige en welbewuste strategie van bepaalde moslimleiders die in 1980 werd gepland toen de Islamitische Raad van Europa een boek publiceerde met de titel Muslim Communities in Non-Muslim States (Moslim Gemeenschappen in Non-moslim Staten, vert.).

De instructies die in het boek worden gegeven gaven de moslims opdracht bijeen te komen en zich in levensvatbare moslimgemeenschappen te organiseren. Ze moesten moskeeën, gemeenschapscentra en islamitische scholen stichten. Ze moesten ten koste van alles vermijden zich door de meerderheid te laten assimileren, en om dat tegen te gaan moesten ze zich geografisch groeperen en zones vormen met een hoge moslimdichtheid.

Douglas Farah schrijft over de grotendeels succesvolle inspanningen van islamitische groepen in het Westen om grote stukken onroerend goed te kopen, territorium dat effectief “moslim”land wordt zodra het in handen is van islamistische groepen. Sommige groepen tekenen overeenkomsten om te garanderen dat ze het land alleen aan andere moslims zullen verkopen.

In het bijzonder de Broederschap is actief in het investeren in onroerend goed en bedrijven over heel Europa, en het leggen van een basis voor het toekomstige netwerk dat in staat zal zijn snel en zeer flexibel te reageren in het geval van nog een poging actie te ondernemen tegen de financiële structuur van de groep. Het meeste geld komt uit Saoedi-Arabië en Koeweit.

Volgens Farah staan de regeringen van Europa en de Verenigde Staten deze groepen toe te floreren en zoeken ze naar “gematigde” elementen die omarmd kunnen worden als tegenwicht voor het "radicale" element.

“We hebben geen plan. Zij wel. De geschiedenis toont aan dat degenen die plannen, vooruitzien en een duidelijke strategie hebben gewoonlijk winnen. We zijn niet aan de winnende hand.”


Het is verbazingwekkend dat de Islamitische Raad van Europa blijkbaar al in 1980 een plan de campagne publiceerde voor het creëeren van moslimenclaves in onze steden, terwijl onze regering tot enkele jaren geleden nog met de roze bril op de zegeningen van de "integratie met behoud van eigen cultuur" liep te promoten. Een beetje dom of bewust blind?