zaterdag 17 januari 2009

De media: een podium voor propagandisten


De Noorse arts Mads Gilbert, die wordt afgeschilderd als de personificatie van moed, is op televisieschermen over de hele wereld en in vele kranten te zien geweest, inclusief de BBC, CBS, CNN, ABC, Independent, Sky News, en de New York Times. Nu bericht het AFP:

“Er bestaat een zeer sterk vermoeden dat Gaza nu wordt gebruikt als een laboratorium om nieuwe wapens te testen", zei Mads Gilbert tegen verslaggevers op de luchthaven Gardermoes in Oslo, waar hij commentaar gaf op de verwondingen die hij en zijn collega Erik Fosse hadden gezien tijdens hun werkzaamheden in het Shifa Hospital in Gaza.

De beide medici, die op 31 december naar het oorlogsgebied waren gestuurd door de pro-Palestijnse hulporganisatie NORWAC, zeiden dat ze duidelijke tekens hadden gezien dat Dense Inert Metal Explosives (DIME), een experimenteel explosief, in Gaza werd gebruikt.

“Dit is een nieuwe generatie van zeer krachtige explosieven die bijzonder krachtige ontploffingen veroorzaken binnen een gebied van vijf tot tien meter ," zei Gilbert, 61.

“We hebben de slachtoffers die door de bom zijn getroffen niet gezien, omdat ze gewoonlijk uiteen worden gereten en het niet overleven, maar we hebben een aantal bijzonder brute amputaties gezien... zonder verwondingen door granaatscherven, waarvan we sterk het vermoeden hebben dat ze veroorzaakt zijn door de DIME-wapens," voegde hij eraan toe.

In een ander bericht van AFP beweert Gilbert: “Gaza in 2009 begint een nieuw en bloedig hoofdstuk te worden in de geschiedenis van Palestina en het Midden-Oosten dat, helaas, te vergelijken is met Sabra en Shatila,” in een poging Israël verdacht te maken in de slachting in het Palestijnse vluchtelingenkamp in 1982 die werd aangericht door christelijke Falangisten.

Maar wie is dr. Mads Gilbert? Is hij een geloofwaardige en objectieve arts? Naar aanleiding van zijn vele media-optredens schrijft Melanie Phillips:
Gilbert werd gepresenteerd als een gewone arts. Maar Gilbert blijkt helemaal geen gewone arts te zijn. Hij is een politiek activist en lid van de Noorse Maoïstische “Red” partij. Hij koestert niet alleen een diepgewortelde vijandigheid tegenover Israël, maar is al heel lang een activist in de Palestijnse “solidariteit”-beweging, en steunde zelfs de aanvallen van 11 september. Een lezer op deze website – waar een video met nog meer opruiende opmerkingen van Gilbert te zien is – postte zijn eigen vertaling van Gilberts opmerkingen van die strekking, evenals Gilberts pagina op Wikipedia, die het volgende bevat (in het Noors):

Kort na de aanval op het World Trade Center in de Verenigde Staten in september 2001 veroorzaakte Gilbert enige opwinding toen hij het morele recht verdedigde van mensen die onderdrukt worden om de Verenigde Staten aan te vallen. “Als de regering van de Verenigde Staten het recht heeft burgers in Irak te bombarderen en te doden dan hebben degenen die onderdrukt worden het morele recht de Verenigde Staten aan te vallen met elk wapen dat ze maar kunnen maken. Dode burgers zijn allemaal hetzelfde, of het nu Amerikanen, Palestijnen of Iraki’s zijn.” Op de rechtstreekse vraag of hij de terroristische aanvallen op de Verenigde Staten steunde, antwoordde Gilbert: “Terreur is een slecht wapen, maar het antwoord is ja, binnen de context die ik heb aangegeven.”

Dezelfde dr. Mads Gilbert speelde een hoofdrol in de recente Pallywood-productie van Ashraf Mashharawi over de reanimatie en dood van zijn broertje. Een reanimatie die op littlegreenfootballs. com door talloze lezers met medische ervaring als totaal ongeloofwaardig werd afgedaan, terwijl lezers met een militaire achtergrond hun ongeloof uitten over de bewering dat de kinderen op het dak het doelwit waren geweest van een gerichte raketaanval door een onbemand vliegtuigje, gezien de geringe schade aan het dak (inclusief meubilair!). Zie ook: Pallywood op CNN

Een arts die zich leent voor een video met een nagespeelde reanimatie om sympathie te wekken voor een terroristische organisatie verdient het voor een medische tuchtraad gesleept te worden wegens onethisch gedrag. Het is te hopen dat de medische authoriteiten in Noorwegen wakker worden en alsnog stappen ondernemen.

Bron: Honest Reporting.

In Trouw staat vandaag een artikel getiteld: Steun voor Israël spreekt niet meer vanzelf. In het artikel worden allerlei redenen genoemd waarom de steun voor Israël in ons land aan het afkalven is. Helaas geen woord over het effect van de al jaren durende stemmingmakerij in de Nederlandse media tegen Israël en voor het "zielige Palestijnse volk". Ook onze media zijn overwegend links, net als dr. Mads Gilbert. Ook hier krijgt dit soort anti-Israëlpropaganda dagelijks vrij baan. Met alle gevolgen van dien...