zondag 18 januari 2009

Hartverscheurend...

Drie dochters van een Palestijnse arts worden tijdens een aanval van de IDF gedood. Natuurlijk is CNN er als de kippen bij om de dramatische gebeurtenis te verslaan. Dit is NIEUWS! Een Palestijn die in Israël bekend en populair is, de IDF die weer eens drie burgerslachtoffers veroorzaakt. Nic Robertson wijst er met een o, zo trouwhartig gezicht op dat de Israëlische tv zich niet vaak op het lijden van de Palestijnen concentreert, omdat men bang is dat het Hamas propaganda is. De ellende van dr. Abu Al-Aish snijdt volgens hem echter diep in het publieke geweten van Israël. Pak uw zakdoek er maar vast bij.

Video

Diep triest en reuze zielig. Maar wat wordt er door CNN weer eventjes niet vermeld? Dat soldaten van de IDF vanuit het huis van de arts werden beschoten en deze burgerslachtoffers dus gewoon weer eens het gevolg zijn van terroristen die zich tussen de burgers in Gaza verstoppen om te vechten. Een oorlogsmisdaad volgens de Conventie van Geneve, maar voor CNN blijkbaar niet de moeite van het vermelden waard.

En dan nog iets.

Volgens CNN is dit een Palestijn die in Israël is opgeleid, die er werkt, die er blijkbaar vrienden heeft. En wat doet deze man als hij door toedoen van Hamas drie dochters verliest? Hij belegt een persconferentie in het Sheba medisch centrum bij Tel Aviv waar hij werkt. Legt hij de verantwoording bij Hamas? Welnee. Hij grijpt de kans aan om de IDF zwart te maken en eist voor de camera de reden waarom het leger zijn dochters heeft gedood. "Het leger weet waar mijn huis is," zegt hij. Natuurlijk weet deze knuffel-Palestijn heel goed dat de beelden van zijn persconferentie over de hele wereld gebruikt zullen worden als propaganda tegen Israël. Hm.

Gelukkig zijn er ook nog Israëli's die niet onder de indruk zijn. Een moeder van drie IDF-soldaten (actief in Gaza) onderbreekt de persconferentie: Angry Jewish Mother crashes Hamas pity party Hartverscheurende verhalen voor de camera brengen, daar zijn Palestijnen goed in. De ware schuldige aanwijzen: not so much...

Update: Israel Television heeft net bericht dat uit scherven die uit het hoofd van de dochter en de nicht, die nu in Tel HaShomer zijn, werden verwijderd blijkt dat de stukken metaal die ze in hun hoofd hebben afkomstig kunnen zijn van een Katyusha-raket, type Grad - en niet van ammunitie die door de IDF wordt gebruikt. Israel lanceert geen Katyusha-raketten. Dat doet Hamas.

Bron: Israel Matzav

Zie ook The Muqata en Israellycool