donderdag 8 januari 2009

Pallywood op CNN

Een Westerse dokter, een vergeefse poging het broertje van een Palestijnse cameraman te reanimeren, en de zoveelste begrafenis. Het had zo'n indrukwekkend zielig verhaal kunnen zijn, als het geen Pallywood was geweest. Kijk en oordeel zelf:
Ooit zo'n bedroevende poging tot reanimeren gezien? Elke Nederlandse soap laat het een stuk echter lijken. Ik vraag me af hoeveel Nederlandse medewerkers in de gezondheidszorg hier de slappe lach van krijgen. En die dokter? Die is wel echt, het is een Noorse dokter, Mads Gilbert, een radicale Marxist, die openlijk steun betuigt aan Hamas en aan de hijackers van 9/11.

CNN, dat inmiddels blijkbaar de clip van zijn eigen website heeft verwijderd, mag zich wel schamen dat ze dergelijke propaganda blindelings plaatsen. Hoewel dat natuurlijk niet de eerste keer is, wie herinnert zich niet de reportage van Nick Robertson, die zich tijdens de laatste Libanon-oorlog door Hezbollah liet rondleiden? Zoals wel vaker is weer eens te danken aan een blogger, in dit geval Charles Johnson op littlegreenfootballs.com, en zijn netwerk van lizards dat de sympathisanten van Hamas het handwerk wordt gelegd. Goed gedaan!

Zie: A Staged Scene in a Gaza Hospital?

Update: FoxNews: High-Profile Doctor in Gaza Called an 'Apologist for Hamas'

Update nr. 2: Kijk eens aan. De cameraman van deze productie, Ashraf Mashharawi, heeft ook een bedrijf Nepras For Media & IT (hij is de general manager). En wat doet dat bedrijf? Ze hosten websites voor Hamas...

Gelukkig maakt CNN gebruik van onbevooroordeelde nieuwsleveranciers...

Update 3: Hier de versie van het verhaal zoals het eerder verscheen op Channel 4 in Groot-Brittannië.Ashraf Mashharawi heeft in ieder geval lekker verdiend aan zijn propagandafilmpje.