woensdag 20 januari 2016

Afghaanse man snijdt neus van eerste vrouw af omdat ze bezwaar maakt tegen zesjarige tweede vrouw


  
Groep vrouwen in boerka's - Wikimedia Commons
door Ed Straker - vertaling Antivenin

Hebt u er ook zo’n hekel aan als uw vrouw jaloers wordt? Niemand heeft daar een grotere hekel aan dan Afghaanse mannen! Daarom sneed een Afghaanse man de neus van zijn vrouw af toen ze hoorde dat hij van plan was een tweede vrouw te nemen.

Een jongere tweede vrouw.

Een heel veel jongere tweede vrouw.

Een zesjarige! Als men ons niet voorhield dat we deze cultuur moesten respecteren, dan zouden we het pedofilie kunnen noemen!
De vrouw, Reza Gul, 20, werd op zondag door haar man aangevallen met een mes in Shar-Shar, een dorpje in een verarmd deel van de provincie Faryab, waar de Taliban aan de macht is.

Volgens Zarghona kregen Reza Gul en Mr. Khan woorden over het feit dat hij zich had verloofd met de zes- of zevenjarige dochter van zijn oom, met de bedoeling haar dit jaar tot tweede vrouw te nemen. Tijdens het twistgesprek ontstak Mr. Khan in woede, pakte een mes en sneed de neus van zijn vrouw af, vertelde Zarghona, die maar een naam heeft.

Mr. Khan en een van zijn broers zetten toen Reza Gul achterop een motor met de bedoeling haar mee te nemen om haar te doden, zei Zarghona. Maar het nieuws van de aanval verspreidde zich snel door het dorp en veroorzaakte veel opschudding. Mr. Khan sloeg op de vlucht om zijn leven te redden.

“Ik ben naar de Taliban gegaan,” vertelde Zarghona. “Ik heb ze gevraagd: ``Is dit de islam die we volgen? De neus van mijn dochter afgesneden? Maar jullie doen er niets aan. Ik wil gerechtigheid.’’ ”

Mr. Yaqubi, de politieambtenaar, zei dat de autoriteiten hadden gehoord dat “de Taliban Muhammad Khan al had gearresteerd, en dat ze hem hadden vastgezet."

"We weten niet wat ze van plan zijn met hem te doen, maar we zullen de zaak volgen en zorgen dat hij zijn gerechte straf krijgt.”
Als u een lijstje moest maken van alles wat gruwelijk fout is aan deze situatie, wat zou daar dan op staan?

1) Een man die twee vrouwen heeft.

2) Een man die zich bezondigt aan pedofilie met een zesjarige die hij zijn vrouw noemt (en die à propos ook zijn nichtje is, al is dat slechts een kleine kers op deze perverse taart).

3) Een man die zijn eerste vrouw verminkt omdat ze bezwaar maakt tegen pedofiele polygamie (een alliteratie die ik niet had gedacht ooit te zullen schrijven!)

4) De vader van een vrouw die naar de Taliban stapt om “gerechtigheid.”

5) Het feit dat Amerika honderden miljarden dollars schenkt om dit land “op te bouwen”.

6) Denken dat alle culturen gelijk zijn.

7) Denken dat een dergelijke situatie in het Midden-Oosten een zeldzaamheid is (zoals de jongen die zijn eigen hand afhakte omdat hij de profeet Mohammed had beledigd, of de vrouw die aan stukken werd gescheurd door een Afghaanse meute nadat ze had geprobeerd oplichters die handelden in magische zwangerschapsamuletten aan de schandpaal te nagelen.

8) Denken dat dit gaat veranderen als we daar maar meer geld uitgeven.

9) Feministen die zich meer zorgen maken over het gebrek aan vrouwelijke computerprogrammeurs dan over vrouwen in het Midden-Oosten wiens neuzen worden afgesneden.

9) Denken dat het een geweldig idee is om Afghanen naar Amerika te halen. (of naar Nederland! - Antivenin)

Ed Straker is senior writer van de conservatieve nieuwssite NewsMachete.com.