maandag 12 oktober 2015

Beste Nederlandse burger, wilt u dit weleens heel gauw verschrikkelijk zielig vinden?

Syrisch gezin op de stoep
 
AMSTERDAM - Daar zitten ze dan. Een Syrisch gevlucht gezin, door een Duitse buschauffeur gedropt in het Amsterdams Havengebied en beland binnen de centrale hal van De Telegraaf.

Rashed A. is met zijn vijf kinderen (10, 9 ,7, 5 en 1 jaar) en hoogzwangere vrouw weken lang door meer dan tien landen gereisd. Hij is een van de tienduizenden vluchtelingen die opeens in Nederland op de stoep staan.

Lees meer>>>

Veel Nederlanders beginnen zo langzamerhand een beetje genoeg te krijgen van de niet-aflatende stroom "vluchtelingen" die maar blijft aanhouden. Dat komt niet alleen doordat de overheid hardnekkig weigert de enige verstandige oplossing (grenzen dicht) uit te voeren, maar ook blijft doorgaan met het voortrekken van de nieuwkomers, bijv. wat betreft woningen, banen en gratis zorg. Autochtonen worden intussen opgezadeld met de overlast van overvolle azc's, onveilige buurten en de kosten voor al deze ellende. AZC'ers die meisjes aanvallen worden uit de wind gehouden, terwijl autochtonen die een azc aanvallen volgens de politiek "hard aangepakt moeten worden". Een vreedzaam protest tegen de invasie wordt door het lokale bestuur van Utrecht op geraffineerde wijze ondermijnd, negatieve berichtgeving over de "vluchtelingen" wordt door de landelijke media onder de pet gehouden en is vrijwel alleen op internet te vinden. Geen wonder dat Jan met de Pet begint te morren, toch? Maar dat moeten we vooral niet willen met zijn allen.

Hoog tijd dus voor een hartverscheurend verhaal over een vluchtelingengezin met een hele rits kindertjes en een hoogzwangere moeder, die door een Duitse buschauffeur worden gedropt en wonder boven wonder en "geheel toevallig" in de hal van een landelijke krant belanden. Publicity gold, mensen! Een echte tranentrekker, pak de papieren zakdoekjes er maar vast bij. Net als dat verdronken peutertje, dat voor de foto nog even in een extra meelijwekkende houding op het strand werd geposeerd, stinkt ook dit verhaal weer naar een publiciteitsstunt die er op is gericht ons medelijden te wekken en de rode loper nog verder uit te rollen. Trap er niet in. Ook dit gezin is door meer dan tien veilige landen gereisd, niet om veilig te zijn, maar om in onze welvaart te kunnen delen. Bovendien is de kans groot dat ze al jaren in een vluchtelingenkamp in de regio hebben gewoond of zelfs in Turkije, net als dat zielige jongetje.

Trap er niet in, en laat u niet meeslepen door misplaatst medelijden. Denk in de eerste plaats aan de toekomst van uw eigen kindertjes, want u bent op het ogenblik wel de enige die zich daarvoor interesseert. Onze overheid vindt deze "vluchtelingenkindertjes" veel belangrijker dan de uwe. De kans is groot dat uw  kinderen straks hoogstens goed genoeg zijn om op te draaien voor de kosten van het levensonderhoud van dit gezin! En dan moeten we nu eens écht niet willen met zijn allen!