woensdag 11 juli 2012

'De Europese karavaan trekt gewoon verder'

D66 is heilig overtuigd van het Europese ideaal en Kamerlid Gerard Schouw zal dat blijven uitdragen. Met of zonder draagvlak onder de Nederlanders.

Een interview:

U kunt niet blind zijn voor de scepsis in Nederland. Als er geen draagvlak is voor een federaal Europa, moet hij er niet komen toch?
"Draagvlak is een ding, daarnaast is er het verwerven van draagvlak. Dat heeft te maken met leiderschap. Iemand moet op een zeepkist gaan staan en zeggen: dat is de kant waar we heen gaan."

In 2005 stemden Nederlanders massaal 'nee' tegen de Europese grondwet. Jullie hadden kunnen denken: er is geen draagvlak voor het Europese verhaal, we houden er mee op.
"Geen sprake van. Wij gaan op die zeepkist staan en vertellen waarom Europa belangrijk is voor Nederland."

Jullie zijn voor referenda. Durven jullie zoiets als een groot federaal Europa ook voor te leggen aan de kiezer?
"Veel referenda zijn een soort opiniepeiling. Daar beginnen we niet meer aan."

Lees meer op: http://www.nu.nl/politiek/2853901/de-europese-karavaan-trekt-gewoon-verder.html

Dat is dan een Kamerlid voor een van die veelgeroemde, "democratische" partijen die we in de Tweede Kamer hebben zitten. De mentaliteit van Lodewijk XIV, de Zonnekoning ("L'état, c'est moi" - "De staat, dat ben ik") is er niets bij. De Nederlandse burger moet werken, belasting afdragen en verder zijn kop houden: op zijn opinie zit D66 niet te wachten.

Het bovenstaande interview steekt wel heel erg schril af bij de woorden van de leider van onze enige "ondemocratische" partij, een politicus  die er door critici veelvuldig van beschuldigd wordt dat hij dictatoriale trekjes vertoont:

"Onze overheid kan een stuk democratischer..."

en:

"De burger moet meer te zeggen hebben. Ons kroonjuweel heet het bindend referendum. Hete hangijzers leggen we graag voor aan de bevolking. De progressieve elites zijn doodsbang van de stem des volks. Wij niet. Zet de stembureaus maar open en laat Nederlanders stemmen over bijvoorbeeld de multiculturele samenleving of het Groot-Europese Rijk. Wedden dat links altijd verliest?"

http://www.pvv.nl/images/stories/verkiezingen2012/VerkiezingsProgramma-PVV-2012-final-web.pdf
Op 12 september 2012 is (denk ik) onze laatste kans om op vreedzame wijze te voorkomen dat we met huid en haar worden opgeslokt door de EUSSR. Kiezen we voor een regering van "democratische" partijen die zich zo langzamerhand niets meer van de eigen bevolking aantrekken, of voor een partij die staat voor een soeverein Nederland, geregeerd door Nederlanders en voor Nederlanders? Aan u de keus.