maandag 30 maart 2009

Wat de christenen in Europa te wachten staat...

Koran 8:39 En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt.

In het zogenaamd seculiere Turkije wordt de druk op alles wat niet-islamitisch is gestaag opgevoerd. Waarom denken christenen als Balkenende, Rouvoet en Bos dat dit in Nederland uiteindelijk niet ook zal gebeuren? Hoe meer moslims, hoe meer islam. Hoe meer islam, hoe minder andere geloven en culturen. Nu verdwijnt de Nederlandse bakker uit de prachtwijken, over enkele generaties gaat de Utrechtse dom tegen de vlakte. Is het de laatste 1400 jaar ooit ergens ánders gegaan?SPANNING ROND MOR GABRIEL GROEIT

TUR ABDIN - Opnieuw is een rechtszitting om de claim op het gebied van het Syrisch-Orthodoxe klooster Mor Gabriël in Zuidoost-Turkije uitgesteld. Onder toeziend oog van veel buitenlandse waarnemers besloot de rechtbank woensdag geen uitspraak te doen. En dat terwijl de spanningen in het gebied toenemen.

Het eeuwenoude klooster Mor Gabriël begint langzaam meer te lijken op een hotel dan op een klooster. Bijna honderd Europeanen, velen geboren in dit gebied, verblijven deze week in de bijgebouwen van het eeuwenoude monument van de Syrisch-orthodoxe kerk in Zuidoost-Turkije.

Allemaal zijn ze er om steun te betuigen aan de bewoners van het klooster wier land bedreigd wordt door rechtszaken. En de steun is nodig. De Turkse staat lijkt zich niets aan te trekken van de weinige christenen in dit gebied. Die vrezen dat de volgende stap de onteigening van het klooster zal zijn.

Mor Gabriël