vrijdag 19 september 2008

Ramadan in Brussel

‘Verbied eten in het openbaar tijdens Ramadan’ kopte de Telegraaf enkele dagen geleden. Een enquête van onderzoeksbureau Maktoob-research in Dubai had uitgewezen dat de meeste moslims in Arabische landen willen dat niet-moslims tijdens de islamitische vastenmaand ramadan overdag niet eten en drinken in het openbaar. Van de zesduizend ondervraagden verklaarde 62 procent dat niet-moslims die in een Arabisch land wonen, overdag niet zouden moeten eten en drinken in het openbaar tijdens de ramadan. Alle restaurants en cafés zouden overdag dicht moeten zijn in de vastenmaand, vond 52 procent.

Blijkbaar zijn er ook in Brussel, hoofdstad van de islamitische kolonie Eurabië, moslims die er net zo over denken, en zich niet schromen om een Brusselse dhimmi dit deel van hun geloofsovertuiging hardhandig onder de neus te wrijven:

Dakloze neergeknuppeld omdat hij bier drinkt tijdens ramadan

Een veertigjarige dakloze is in Brussel door een man en zijn vader, allebei moslims, bijna doodgeslagen omdat hij een biertje dronk in de ramadanperiode. Rachid, de 19-jarige dader, ranselde slachtoffer Serge af met een staaf die met spijkers was bezet.

De dakloze probeerde zijn gezicht te beschermen met zijn armen, maar kon niet voorkomen dat een slagader in zijn been werd geraakt. Een ooggetuige waarschuwde de politie. Een groep jongeren was intussen spontaan mee gaan helpen om Serge af te tuigen.

In het ziekenhuis bleek dat Serge ruim twee liter bloed had verloren. Volgens zijn artsen is het een wonder dat hij nog leeft. Rachid werd aangehouden. Zijn vader wou zijn plaats innemen, maar dat is niet gebeurd.

www.nieuwsblad.be

Dat twee (volgens geenstijl.nl Marokkaanse) moslims weer eens geweld gebruiken om in een niet-islamitisch land de regels van hun “geloof” aan een ongelovige op te dringen, zal wel niemand meer verbazen. Dat een groepje jongeren 'zomaar' gaat helpen bij het aftuigen van die ongelovige ook niet. Dit is immers het zoveelste gewelddadige incident, gepleegd door moslims, dat is gebaseerd op de religieuze onverdraagzaamheid die door de islam al 1400 jaar wordt gepredikt. Maar waag het vooral niet om over dé moslims en dé islam te praten. Dat zou immers “niet eerlijk” zijn…