zondag 20 juli 2008

Een voet tussen de deur... ook in Groot-Brittannië

Kijk eens aan, ook in Engeland probeert de islam de voet tussen de deur te krijgen in de openbare scholen. En dat zijn niet de enige overeenkomsten met de onderwijsplannen van Marcouch.

Ook in Engeland gaat het initiatief uit van de socialisten, het is onderdeel van een pakket initiatieven van Communities Secretary Hazel Blears (de Britse Ella Vogelaar?) en ook in Engeland wordt het gepromoot als een maatregel om extremisme te voorkomen. Want ook in Engeland sturen islamitische ouders hun bloedjes van kinderen naar aan de moskee verbonden madrassa's om hen door de imam de koran en de geschiedenis van de islam in hun hoofdjes te laten stampen. En net als hier moet een door islamieten door middel van de islam in madrassa's gecreëerd probleem opgelost worden door diezelfde islam vrij baan te geven in het seculiere openbare onderwijs. Lijkt dat niet een beetje op de brandweer benzine geven om een brand te blussen?

Het is de bedoeling dat deze imams gaan benadrukken dat de koran alle moslims verplicht goede buren te zijn, vrijwilligerswerk te doen en actieve burgers in de maatschappij te zijn (blijkbaar is de koran op dit punt toch niet duidelijk genoeg). De Islam & Citizenship Education Group heeft opdracht gekregen daartoe lesmateriaal voor de moskeeën te ontwikkelen. Deze groep wil echter dat de opdracht wordt uitgebreid tot openbare scholen om “islamitische tradities en waarden te onderwijzen als onderdeel van de lessen burgerschap”.

Als reactie op protesten dat de lessen burgerschap, die voor alle leerlingen verplicht zijn, neutraal en seculier horen te zijn, benadrukte Khalid Mahmood, project manager van Islam & Citizenship Education, dat het project nog in een vroeg ontwikkelingsstadium was. Volgens hem wordt het materiaal ontwikkeld voor de madrassa's, maar op een dergelijke manier dat het ook door de openbare scholen gebruikt kan worden.

Een goed verstaander heeft natuurlijk maar een half woord nodig: het is zonneklaar dat er aan die koranlessen in de madrassa geen spat zal veranderen, dat het extremisme ook geen spat zal afnemen, maar dat het hele verhaal wordt aangegrepen om het indoctrineren van niet-moslim kinderen met islamitische "normen en waarden" tijdens verplichte lessen mogelijk te maken. Da'wa. Wie had dat nou gedacht...

Dhimmi Watch