zondag 19 juni 2016

Waarom islamofobie erg verstandig is

Afgelopen zaterdag was er in Amsterdam een demonstratie tegen racisme en discriminatie. Het zal de meesten wel ontgaan zijn.

Mij zou dat ook, als ik niet een affiche had gezien met daarop de woorden: islamofobie en LHBT. Ha, als je tegen homodiscriminatie bent, moet je dus ook tegen islamofobie zijn. Dat scheen het affiche te zeggen. Nou, ik dacht het niet: een beetje LHBT’er met eigenwaarde is tot op het bot islamofoob en protesteert niet tegen islamofobie, maar tegen de islam.

Ik ben het al zo’n tien jaar, islamofoob. Het is ontstaan toen ik vanuit het Humanistisch Verbond een tijdje in de Raad voor Religie en Levensbeschouwing in Amsterdam zat. Deze Raad was nog door Job Cohen in het leven geroepen om de boel bij elkaar te houden. We deden er leuke dingen en hadden mooie gesprekken tot het moment dat de moslima die de moslims vertegenwoordigde, aan mij iets over homoseksualiteit kwijt moest.

Zij schreef dat als zij (ze bedoelde de moslims) aan de macht zouden komen, ik vanwege mijn homoseksualiteit gestraft zou worden. Maar, om mij gerust te stellen voegde ze eraan toe dat het zo’n vaart niet zou lopen, omdat daar minimaal vier getuigen voor nodig zouden zijn. En om de bittere pil nog verder te verzachten schreef ze dat ik me geen zorgde hoefde te maken over de strafmaat: het zou niet de doodstraf zijn. Sindsdien ben ik volledig islamofoob en met goede reden.

Lees verder>>>